Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog golova u sudijskoj nadoknadi vremena Španija prva u grupi

ron pen

Igrane su utakmice posljednjeg trećeg kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Maroko je umalo šokirao Španiju i do sudijske nadoknade vremena vodio je 2:1. Ipak u posljednjim trenucima susreta Španija je došla do izjednačenja i utakmica je završila 2:2.

Maroko iznenađujuće poveo. Igrala se 14. minuta kada je dijagonalnu loptu iz vlastite polovice vrhunski primio Boutaib, zatim prošao dva španska stopera i zabio De Gei – kroz noge!

No, furija brzo vraća stvari na početak. Samo pet minuta kasnije iranska obrana je izigrana; Iniesta je prošao kao na play-stationu i pravovremeno dodao za Isca koji iz prve puca i pogađa za 1:1.

Maroko je u 82. otišao na 2:1. Zabio je En Nesyri, glavom nakon kornera, iznad Sergija Ramosa.

Španci su izjednačenja došli u 90. minuti golom Aspasa. Pogodak je prvo poništen zbog ofsajda, ali sudac Irmatov išao je pregledati video snimku i procijenio kako je gol – regularan.

Portugal je do sudijske nadoknade vremena vodio protiv Irana 1:0. Sjajan pogodak za Portugalce postigao je Quaresma u 45. minuti utakmice, dok Ronaldo na početku drugog poluvremena nije iskoristio penal.

Sporna situacija dogodila se i u 82. minuti kada je Ronaldo udario suparnika laktom, činilo se kako bi moglo biti riječi i o direktnom crvenom kartonu, ali sudac je i nakon dugotrajnog pregledavanja snimke procijenio kako je dovoljno kazna – žuti karton!

No, iduće korištenje VAR-a išlo je u prilog Iranu kojem je u 90+2. minuti dodijeljen penal! Siguran s bijele tačke je u 90+3. minuti bio Ansarifard koji je zabio za 1:1,

Portugal koji je osvojio drugo mjesto u osmini finala 30. juna će igrati s pobjednikom A-grupe, selekcijom Urugvaja. Španija će se u osmini finala 1. jula sastati s domaćinom SP-a Rusijom.

Rezultati trećeg kola B-grupe:
Iran – Portugal 1:1
Španija – Maroko 2:2

Tabela:

1. Španija 3 1 2 0 6:5 5
2. Portugal 3 1 2 0 5:4 5
3. Iran 3 1 1 1 2:2 4
4. Maroko 3 0 1 2 2:4 1