Italija

Zbog korona virusa šest utakmica 26. kola Serije A bez publike

Juventus v Sporting CP – UEFA Champions League

Ministar sporta potvrdio je da će utakmice u ostalim područjima ići prema planu s obzirom da mjere nisu proširene na ostatak Italije, jer uslovi za preduzimanje ozbiljnih mjera ne postoje

Zbog širenja zaraze korona virusom u pojedinim regijama Italije šest utakmica 26. kola Serije A, među kojima i derbi Juventus – Inter, igraće se bez prisustva publike, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je da će se utakmice Serije A u područjima zahvaćenim korona virusom odigrati iza zatvorenih vrata.

“Već su na snazi​​mjere koje zabranjuju bilo kakve događaje do sljedeće nedjelje. U početku odnosile su se na Lombardiju, Veneto i Piedmont. Sada smo ih proširili i na Friuli Venezia Giuliju, Emiliu Romagnu i Liguriju. U ovim područjima na snazi je zabrana sportskih događaja, ali smo za neke događaje dali mogućnost da se oni održe iza zatvorenih vrata“, rekao je za italijanske medije Spadafora.

Također, potvrdio je da će utakmice u ostalim područjima ići prema planu s obzirom da mjere nisu proširene na ostatak Italije, jer uslovi za preduzimanje ozbiljnih mjera ne postoje.

To znači da će se veliki derbi Juventusa i Intera, koji je se s nestrpljenjem iščekuje, odigrati bez gledalaca. Prvi susret koji će biti odigran iza zatvorenih vrata je Inter – Ludogorets u četvrtak u Ligi Evrope.

Ostali dueli Serije A koji će se igrati bez publike su: subota: Udinese – Fiorentina; nedjelja: Milan – Genoa, Parma – SPAL, Sassuolo – Brescia; ponedjeljak: Sampdoria – Verona.