fotografija kao dokaz

Zbog natpisa na majicama srbijanskih igrača savez Kosova najavio tužbu

igraci srbije

Oni su dostavili i fotografiju na kojoj se nalaze Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović u pomenutim majicama

Fudbalski savez Kosova saopštio je da će podnijeti tužbu protiv reprezentativaca Srbije i Fudbalskog saveza te zemlje.

U Fudbaskom savezu Kosova smatraju da su tokom proslave pobjede Srbije nad Portugalom (1:2) i plasmana na Mundijal, igrači Srbije provocirali i ponašali se nacionalistički, te će ih tužiti i zbog nošenja spornih majica s natpisom “Veseli se srpski rode”, kao i zbog pjevanja iste pjesme.

“Fudbalski savez Kosova žalit će se UEFA i FIFA na postupak srbijanskih fudbalera, koji su poslije meča sa Portugalom pojavili u majicama sa iredentističkim nacionalističkim natpisom. FFK smatra da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pjesme fudbalera reprezentacije Srbije u čijem se tekstu pominju dva grada susjednih država, Prizren Republike Kosova* i Rumija Crne Gore. Ovaj provokativni i nacionalistički gest ne odgovara evropskim vrijednostima, već je jednostavno dio srbijanskih šovinističkih i iderentističkih snova i razmišljanja. Fudbal je najpopularniji sport na svijetu i svuda je hvaljen za stvaranje mostova prijateljstva među narodima i kao takav treba da ga čuvamo, a ne da služimo kao propagandno sredstvo bijesnog šovinizma”, stoji u saopštenju.

Oni su dostavili i fotografiju na kojoj se nalaze Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović u pomenutim majicama.