Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024.

Zbog ponašanja navijača UEFA kaznila Hrvatski nogometni savez sa 87.875 eura

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura, navodi se na službenim stranicama HNS-a

Disciplinsko tijelo Uefe donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španije i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. juna.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo Uefe na jučerašnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni.

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura, navodi se na službenim stranicama HNS-a.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

“HNS i ovim putem zahvaljuje rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Ovim putem molimo navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama”, pozvali su iz HNS-a.