Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska

Zbog udaranja sudije predsjednik Ankaragucua bi mogao 13 godina iz rešetaka

faruk koca
FOTO: Screenshot

Tursko prvenstvo je zbog tog incidenta prekinuto na skoro dvije sedmice, a napadnuti sudac je pretrpio blaže povrede glave

Bude li proglašen krivim za sve optužbe za koje ga se terete, Faruk Koca, donedavni predsjednik turskog fudbalskog prvoligaša Ankaragucua, mogao bi dobiti kaznu od 13 godina zatvora.

Koca je pred sudom izrazio žaljenje zbog napada na Halila Umuta Melera, suca ligaške utakmice u kojoj su igrali Ankaragucu i Rizespor.

Podsjetimo, on je po utrčavanju na teren, na samom kraju susreta, udario suca šakom u glavu, koji je potom pao na teren te je doživio dodatni fizički napad od domaćih huligana koji su također utrčali na travnjak.

Tursko prvenstvo je zbog tog incidenta prekinuto na skoro dvije sedmice, a napadnuti sudac je pretrpio blaže povrede glave.

Faruk Koca je u danima nakon incidenta napustio dužnost predsjednika Ankaragucua. Izrazio je žaljenje zbog napada, ali je i negirao kako je sucu Meleru prijetio smrću, za što je također optužen. Koca je odmah pritvoren i saslušan, ali je pušten na slobodu uz kauciju.

“To je bilo prvi put u životu da sam se upustio u fizički sukob, no dio optužbe nije tačan. Nisam prijetio sucu Meleru da ću ga ubiti. Izrazio sam žaljenje zbog svog čina ranije, a i sada izražavam žaljenje na sudu”, rekao je Koca, kojeg nastavak suđenja očekuje krajem februara.