Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zdravko Mamić: Hrvatska nogometna oluja “poharala” Evropu

mamic_z

Zdravko Mamić, nezvanični gazda GNK Dinamo iz Zagreba, zvanično “savjetnik”, nakon sinoćnjeg uspjeha hrvatskog klupskog nogometa u evropskim takmičenjima poslao je još kontraverznu i dvosmislenu poruku.

Na Facebook profilu napisao je “hrvatski nogomet nije močvara nego hrvatska nogometna oluja koja je ‘poharala’ Evropu”, prenosi Anadolu Agency (AA).

“3.8.2017. bit će upisan zlatnim slovima u povijest hrvatskog nogometa! Četiri hrvatska nogometna kluba izborila su playoff europskih natjecanja i pokazali su da hrvatski nogomet nije močvara nego hrvatska nogometna oluja koja je ‘poharala’ Europu! Od srca čestitam GNK Dinamo Zagreb, NK Rijeka, NK Osijek i HNK Hajduk Split, a sada odoh u dugu norvešku noć proslaviti ovaj povijesni uspjeh! Živjela Hrvatska”, napisao je Mamić.

Rijeka je izborila plasman u play-off Lige prvaka, dok će Dinamo, Osijek i Hajduk igrati u razigravanju za plasman u Evropa ligu.

Mamićevu slavljenički poruku mnogi su povezali i sa proslavom akcije “Oluja” kojom je 5. augusta hrvatska vojska i policija počela oslobađanje do tada od 1991. godine okupiranih teritorija zemlje. Dok se u Hrvatskoj proslavlja Dan domovinske zahvalnosti 5. augusta, u Srbiji i bh. entitetu Republika Srpska akciju “Oluju” nazivaju “pogromom srpskog naroda”.