“Zdravko Mamić ovaj put nije uspio pokvariti posao”

tino-sven-susic

Tino Sušić (24) se vraća Belgiji, a Hajduk dobija 1,7 miliona eura odštete! Vraća se Sušić na ishodište karijere, odakle je krenuo nogometnim koracima u Liegeu gdje je živio s roditeljima i ima belgijski pasoš. Prije četiri i pol godine potražio je afirmaciju u – Hajduku, na preporuku Milana Rapaića.

Rođen na Hajdukov rođendan, 13. februara, stekao je Sušić na Poljudu ime na tragu oca Seada i amidže Safeta, da bi se danas za transfer vrijedan cca 3,5 miliona eura (ako računamo i njegove godišnje gaže) vratio – 40 kilometara od svoje belgijske adrese. Krenuo je iz liješkog Standarda, a danas bi trebala uslijediti potvrda da je potpisao za – Genk; kad prođe liječničke preglede i bude predstavljen, piše Slobodna Dalmacija.

U nedjelju, dok je Hajduk čekao susret s Lokomotivom Sušić je poletio iz Zagreba za Bruxelles, pa na prvenstveni meč Genk – Zulte Waregem, u društvu brata Svena (da, Tino je Tino Sven, a brat je – Sven) koji mu je zapravo zastupnik, te oca Seada, glave porodice.

S Tinom nikad nije jednostavno, prije godinu i pol sve je dogovorio za prelazak u Inter, pa se posao izjalovio, u Inter je u međuvremenu uskočio dinamovac Marcelo Brozović, na njegovo već dogovoreno mjesto veznog igrača milanskih “crno-plavih”. Nakon godinu i pol i očijukanja s mnogim klubovima sad se Genk pokazao kao realno rješenje za Sušićev transfer, a istovremeno se u planu Genka pojavio i dinamovac/lokos Ivan Fiolić.

Tokom subote činilo se da gledamo reprizu ‘slučaja Inter’, Fiolić da bude Brozović, a Tino da ostane opet nasukan.

Otac Sead, rekao nam je bez dlake na jeziku:

– Poručite da nam Dinamo, zapravo Zdravko Mamić ovaj put nije uspio pokvariti posao! – nije odolio.

Ugovor do ljeta 2019., godišnja plaća 450.000 eura

Rat na tržištu i posebno bremeniti odnosi Hajduka i Dinama tako su se po drugi put prelamali preko leđa Sušića, bilo bi previše da mu opet pokvare račune i bude 2:0 za Dinamo, Sušić je, kako izgleda, izjednačio na 1:1. Presudilo je da je trener Genka Peter Maes inzistirao na Sušiću. Subota je prošla u stresu i nervozi, u nedjelju let za Belgiju, danas – potpis i potvrda.

Od dva miliona eura odštete, Hajduku bi po konačnom dogovoru trebalo pripasti 1,7 miliona i to u komadu a ne na rate, dok Tina čeka ugovor na tri godine od cca 450.000 eura godišnje.