Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši bh. reprezentativac

Zec poslao poruku Sučiću: Ti očigledno nisi živio u Bugojnu

ermin zec
Foto: Sport centar

Oglasio se bivši bh. reprezentativac Ermin Zec, još jedan igrač iz Bugojna i nekadašnji napadač Šibenika, Željezničara i Rijeke

Petar Sučić (19) je prošle sedmice od FIFA-e dobio potvrdu o promjeni nogometnog državljanstva. Dinamov veznjak tako je dobio pravo nastupa za Hrvatsku.

Početkom marta odabrao je braniti hrvatske boje nakon što je tokom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

Oglasio se bivši bh. reprezentativac Ermin Zec, još jedan igrač iz Bugojna i nekadašnji napadač Šibenika, Željezničara i Rijeke:

“Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non-stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, nebitno u kojem uzrastu, da više nikad ne mogu promijeniti reprezentaciju. Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu, a ne u Bugojnu. Živio.”