Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željezničar bolji od Borca, Sarajevo remiziralo na Pecari, Zrinjski ubjedljiv u Konjicu

željo pobijedio borca
FOTO: FK Željezničar/Fena

U prvom susretu ovog kola Velež je još u petak u gostima pobijedio Tuzla City sa 5:1. Mostarci su sezonu završili na odličnom trećem mjestu, dok Tuzla City napušta društvo najboljih

Susretima 33. kola okončana je još jedna sezona u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Posljednje kolo nije imalo rezultatski značaj s obzirom na to da je već poznat prvak BiH i ekipe koje su se plasirale u evropska takmičenja, te dvije ekipe koje napuštaju elitni rang.

U derbiju kola Željezničar je na Grbavici pobijedio prvaka BiH, ekipu Borca iz Banje Luke sa 2:1, golovima Boljevića u 19. i 30. minuti, dok je pogodak za Borac postigao Lukić u 76. minuti.

Željezničar je tako upisao petu pobjedu u posljednjih šest utakmica koja mu je donijela šesto mjesto na tabeli u izuzetnoj teškoj sezoni u kojoj je prije samo nekoliko kola bio u poziciji da se bori za opstanak.

Zrinjski bolji od Igmana

Zrinjski je u gostima savladao Igman iz Konjica sa 4:1 i stavio tačku na sezonu u kojoj se okitio drugim mjestom i titulom pobjednika Kupa BiH.

Igman je poveo golom Ramića, a Zrinjski je potom uspio kreirati preokret golovima Hrvanovića i Mulahusejnovića.

U drugom poluvremenu još dva gola za Zrinjski, Lukenića Abudrahimija za konačnih 1:4.

U jednom od derbija Široki Brijeg i Sarajevo odigrali su neriješeno 2:2.

Gosti su prvi došli do vodstva preko Čatakovića, a za preokret su se pobriinuli Matić i Mamić. U posljednjim trenucima Sarajevo je izbjeglo poraz golom Anđušića za konačnih 2:2.

Remi u Gabeli

Remijem je završen i duel u Gabeli između GOŠK-a i Sloge iz Doboja. Vodeći pogodak za Gošk postigao je Hasukić, a izjendačenje i bod Slogi donio je Dujaković.

Posušje je odličnu sezonu okončalo trijumfom nad Zvijezdom 09 koja će od naredne sezone igrati u nižem rangu. Konačan rezultat bio je 2:0, a golove su postigli Pavković i Petrović.

U prvom susretu ovog kola Velež je još u petak u gostima pobijedio Tuzla City sa 5:1. Mostarci su sezonu završili na odličnom trećem mjestu, dok Tuzla City napušta društvo najboljih.