Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željezničar i Borac nakon današnjih pobjeda zasjeli na vrh tabele

zeljo fkz

Gol odluke je postignut u 19. minuti kada je Armin Hodžić pogodio nakon što je sjajno iz kornera ubacio Semir Štilić

Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH danas u Trebinju savladali Leotar sa 1:0.

U petoj minuti Štilić ubacuje iz kornera, Santos na prvoj stativi šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. Željo postiže gol u 12. minuti preko Beganovića, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 14. minuti šansa za Plave. Štilić sjajno šutira sa 18 metara, lopta pogađa stativu.

Plavi su poveli u 16. minuti. Štilić je izborio korner, potom sjajno ubacio, a najbolje je skočio Armin Hodžić i pogodio mrežu domaćih.

U 27. minuti Čubrilo šutira sa distance, lopta ide preko našeg gola. U 31. minuti Aćimović izlazi pred naš gol, šutira, Bender odlično brani. U 36. minuti šanse na obje strane. Plavi su se spasili na gol-liniji, a potom kontra Santosa koji iskosa šutira, Puletić brani u korner. SJajna prilika u 39. minuti. Beganović odlično ubacuje, Amoah glavom šutira malo pored gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Domaći prijete odmah u 47. minuti. Iskosa pred gol izlazi Stojković, šutira, Bender dobro brani. Željo prijeti u 60. minuti. Štilić je išao prema golu domaćih, ali Uzelac u posljednji trenutak spašava gol. Stojković u prvoj minuti sudijskog vremena šutira preko gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog. Susret na Grbavici počinje u 17 sati.

U ranijem današnjem terminu banjalučki Borac je savladao dobojsku Slogu sa 2:1.

Prvi gol na utakmici je viđen u 17. minuti kada je za vodstvo domaćih pogodio Jurij. Sloga je došla do izjednačenja preko Kulenovića odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti.

Borac je došao do važna tri boda golom u 84. minuti kada je pogodio Mrkaić.

Željezničar je trenutno lider i ima 22 boda, dva više od Borca na drugom mjestu, te po tri više od Tuzla Cityja i Širokog Brijega.

Sloga je na sedmoj poziciji sa 14 bodova.

Leotar je poslije osmog poraza ostao zakovan za dno tabele sa svega osam bodova.