grbavica

Željezničar i Radnik podijelili bodove, navijači se oprostili od Ivice Osima

BJ1A5926

Bijeljinci su izgubili i matematičke šanse za ostanak u Premijer ligi BiH te su postali prvi putnik u niži rang

Željezničar i Radnik su podijelili bodove u posljednjem meči 31. kola m:tel Premijer lige BiH.

Susret se odvijao u prekrasnom ambijentu ispunjenog stadiona Grbavica, navijači Plavih odali su počast legendarnom Ivicu Osimu prije početka susreta.

Izvedena je pjesma “Grbavica”, uz horsko pjevanje cijelog stadiona, a navijači su podigli kartone s likom Ivice Osima. Mnogi nisu mogli zadržati suze. Fudbaleri Želje ranije su istrčali u majicama s likom popularnog Švabe…. Kasnije tokom meča, tačnije u 81. minuti, upaljena je 81 baklja, koliko je Osim imao godina u trenutku smrti.

Sam početak meča protiče uz inicijativu Radnika, ali Bijeljinci ne uspijevaju stvoriti konkretniju priliku. Željezničar je prvu ozbiljniju šansu kreirao u 11. minuti i odmah poveo. Odlično je ubacio Malić, na pravom se mjestu našao Subašić i glavom zatresao mrežu gostiju. Pogodak je proslavio držeći dres Ivice Osima s brojem 8…

Benjamin Šehić odličnu priliku je imao u 27. minuti. Golman Radnika Samed Hodžić je slabo ispucao, lopta je došla do pomenutog fudbalera Željezničara koji šutira, ali lopta je okrznula Ristanovića i otišla pored gola.

Armin Hodžić se u 41. minuti našao u stopostotnoj šansi nakon odličnog pasa Štilića, ali njegov imenjak Samed Hodžić nogom uspjeva odbraniti. Zatim su se dva Hodžića opet “obračunala” dvije minute kasnije kada je napadač Željezničara snažno šutirao, a čuvar mreže Bijeljinaca opet odbranio.

Novu sjajnu šansu Plavi su imalu u 70. minuti, Vučenović se našao oči u oči s Hodžićem, ali ponovo je sjajni vratar Radnika izašao kao pobjednik.

Deset minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Pantelić je pružio dobar pas za Handžića, rezervista silovitim šutem iskosa savladao Muftića.

Za potpuni preokret Radnik ipak nije mogao doći, pogotovo nakon što je Batar u nadoknadi zaradio crveni karton zbog rušenja Beće u čistoj šansi. Ostalo je 1:1. Bijeljinci su tako izgubili i matematičke šanse za ostanak u Premijer ligi BiH te su postali prvi putnik u niži rang.

Željezničar – Radnik 1:0 (Subašić 11’)

Stadion Grbavica. Glavni sudija: Danijel Bojo (Kiseljak). Crveni karton: Batar (Radnik).

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Galić, Kosorić, Drina, Malić, Beća, Mekić (Cocalić), Subašić (Fatai), Šehić (Gasal), Štilić (Bekrić), Hodžić (Vučenović).

RADNIK: Hodžić, Nikić, Ristanović (Pantelić), Batar, Todorov (Došlo), Đorić, Sušić, Urošević (Vazda), Blagojević, Škrijelj (Despotović), Živković (Handžić).