Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar ima recept kako savladati Standard

Zeljeznicar Sarajevo

Nogometaši Željezničara danas na Koševu dočekuje Standard iz Liegea, u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige.

Prvi susret u Belgiji završen je pobjedom Standarda sa 2:1 te će Željezničaru za dalji plasman biti dovoljna minimalna pobjeda.

U ekipi Željezničara uoči meča vlada optimizam, a trener Milomir Odović vjeruje da njegov igrači mogu doći do povoljnog rezultata.

– Igramo protiv kvalitetne ekipe, sastavljene od kvalitetnih individualaca. Ovo je veliki izazov za naš mladi tim i nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti zadatku – kazao je Odović jučer na pres-konferenciji.

[pull_quote_left]Uzvratni susret trećeg pretkola Evropske lige između Željezničara i Standarda igra se večeras u 20.00 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“[/pull_quote_left]

Smatra da će ekipa koja uspostavi prevlast na sredini terena imati veće šanse.

– Nadam se da ćemo imati mnogo veći posjed lopte nego što je bio slučaj u Belgiji. Oni imaju određenih problema u odbrani i ja se nadam da ćemo imati priliku da to iskoristimo – kazao je šef stručnog štaba Željezničara.

Ohrabruje ga činjenica da će na raspolaganju imati sve igrače.

Prvotimac Željezničara Jovan Blagojević također je optimist kada je u pitanju današnji meč.

– Dobro smo odigrali u gostima, posebno u drugom poluvremenu i to je recept kako trebamo da odigramo taj meč. Imamo povoljan rezultat i idemo po pobjedu i plasman u play-off – kazao je Blagojević.

Trener Standarda iz Liegea Slavoljub Muslin izjavio je jučer na pres-konferenciji u Sarajevu da izostanak nekoliko standardnih prvotimaca u susretu protiv Željezničara ne bi trebao biti problem jer se u drugim utakmicama moglo vidjeti da su i bez njih odigrali dobro, iako su primili nekoliko naivnih golova.

Istakao je da javnost u Belgiji, kada uporedi prvenstvo te zemlje i Bosne i Hercegovine, očekuje da Standard prođe u nastavak takmičenja, te da su ista i očekivanja njihovih navijača prema kojima imaju najveću obavezu.

Muslin je rekao da se ne boji atmosfere na tribinama stadiona Koševo jer su igrači Standarda navikli da igraju pred najboljom publikom u Belgiji te da u prvenstvu redovno igraju pred oko 30.000 gledalaca.

Uzvratni susret trećeg pretkola Evropske lige između Željezničara i Standarda igra se večeras u 20.00 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Cijene ulaznica – 7 KM za južnu tribinu, 10 KM za istočnu, 15 KM za zapadnu i 20 KM za tribinu zapad galerija.