Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do 11. februara

Željezničar otputovao na pripreme u Antaliju

New Project

Željezničar će tokom boravka u Antaliji odigrati četiri pripremne utakmice

Ekipa Željezničara je sa sarajevskog aerodroma odletjela za tursku Antaliju gdje će boraviti na pripremama do 11. februara.

Nakon dvanaestodnevnih priprema u Međugorju, Željo putuje u Antaliju gdje će se pripremati i odigrati četiri pripremne utakmice. Plavi će biti smješteni u hotelu Sentido Zeynep u oblasti Belek.

Na pripreme su otputovali fudbaleri: Vedran Kjosevski, Filip Erić, Jasmin Kršić – Siniša Stevanović, Antonio Pavić, Srđan Stanić, Eldar Šehić, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Kosorić, Frane Ikić, Luka Miletić – Mehmed Alispahić, Damir Sadiković, Petar Bojo, Dženan Osmanović, Amar Mehić, Nermin Jamak, Mustafa Mujezinović, Semir Štilić, Semir Dacić – Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Dženan Zajmović – Ivan Lendrić, Ermin Zec, te članovi stručnog štaba i medijske ekipe FK Željezničar i 1921TV.

Željezničar će tokom boravka u Antaliji odigrati četiri pripremne utakmice:

Željezničar – Olimpija / 3. februar
Željezničar – Akhmat Grozny / 5. februar
Željezničar – Proleter Novi Sad / 6. februar
Željezničar – Zorya / 10. februar

– Već u ponedjeljak igramo prvu utakmicu. Osvježavat ćemo ekipu na ovom dijelu priprema gdje nas očekuju i bolji tereni. Želimo ući u neki ritam treniranja koji je bliži onome koji nas očekuje u prvenstvu. Nećemo trenirati svaki dan po dva puta, radit ćemo malo više na taktici i tehnici. Do sada smo imali dobre vremenske uslove , tereni su bili jako korektni. Na kraju malo mekani zbog kiše, ali sve u svemu odradili smo sve što smo željeli. Odigrali smo tri utakmice prilično izjednačenih, angažovanih, dobro se trčalo, nisu bile tipične pripremne utakmice, istakao je šef stručnog štaba Amar Osim.

– Završili smo teži dio priprema, radilo se na fizičkoj spremi. Sada nas očekuju pripreme u Antaliji gdje ćemo mislim raditi malo lakše. Uslovi u Međugorju su bili ok, nije bilo blata kao prethodnih godina, ali najvažnije je da se niko nije povrijedio i da se nastavimo kvalitetno spremati za nastavak sezone, rekao je Mladen Veselinović.

Željezničar će prvi trening u Beleku obaviti sutra ujutru.