Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi trening

Željezničar počeo pripreme za proljetni dio prvenstva

zeljeznicar

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim ističe da je ovaj dio priprema teško odraditi zbog vremenskih uslova

Fudbaleri Željezničara obavili su prvi trening u okviru priprema za proljetni dio sezone.

Na stadionu “Grbavica” obavljena je prozivka fudbalera, a potom i trening na pomoćnom terenu, saopćeno je iz FK Željezničar.

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim ističe da je ovaj dio priprema teško odraditi zbog vremenskih uslova.

– Vidjet ćemo da li su igrači ispoštovali plan treninga u pauzi. Do odlaska u Međugorje teško nam je trenirati, morat ćemo koristiti dvorane. Dogovorili smo četiri prijateljske utakmice – rekao je Osim.

Naglašava da je klub odlučio pustiti Harisa Hajdarevića.

– Nekoliko igrača je otišlo, ali Hajdarević je zaslužio da ga pustimo i da mu se izađe u susret. Želimo mu sreću, a mi ćemo pokušati kompenzirati i dovesti zamjenu. To nije lako u zimskom prelaznom roku – izjavio je Osim.

Prozivci je prisustvovalo 29 fudbalera: Filip Erić, Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Nikola Milićević – Siniša Stevanović, Ante Blažević, Eldar Šehić, Ivan Milićević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Amar Drina – Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Faruk Duraković, Omar Beća, Amar Mehić, Samir Bekrić, Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Hamza Gasal, Edin Mujić, Damir Hrelja (probni rad) – Luka Juričić, Ermin Zec, Ivan Lendrić, Salko Nargalić.

Fudbaler Željezničara Semir Štilić se nada da će ekipu zaobići povrede i da će svi biti spremni za nastavak sezone.

– Svaki igrač se zaželio igre i treninga. Mi volimo ovo što radimo. Očekivanja od proljetnog dijela sezone su ista, uvijek želimo prvo mjesto. Sarajevo nam je odmaklo, ali u fudbalu je sve moguće i borit ćemo se do samog kraja – kazao je Štilić.

“Plavi” će u narednim danima trenirati na Grbavici i u hotelu Hills na terenu s umjetnom travom. Prvi dio priprema obavit će u Međugorju od 22. januara do 2. februara, a drugi dio na istoj lokaciji od 5. do 15. februara.