Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar poražen od Olimpica u prijateljskom meču (FOTO)

fkz_olimpic_dh-7

Fudbaleri Željezničara i Olimpica odigrali su na stadionu ”Grbavica” prijateljski meč u okviru priprema za narednu sezonu Premijer lige BiH, a pobjedu su odnijeli gosti sa ”Otoke”koji su slavili s 1:0.

Jedini gol na ovom susretu, u kojem su treneri oba tima željeli provjeriti spremu svojih igrača, gledaoci su mogli vidjeti u 6. minutu kada je za Olimpic dosuđen penal, a precizan izvođač sa bijele tačke bio je Emir Hadžić.

Trener Željezničara Miloš Kostić, kako je ranije najavio, dao je priliku za dokazivanje igračima koji u prethodnoj ligaškoj sezoni nisu bili nosioci igre, a koje je želio vidjeti na terenu, te novim igračima u plavom dresu koji su se priključili ekipi u ljetnom prijelaznom roku.

Željezničar je od trenutka kada je primio gol napadao svim silama i bio dosta bolji protivnik na terenu, ali igrači kojima je Kostić dao priliku u ovom meču nisu uspjeli probiti odbranbeni bedem Olimpica. Kostić je na teren u drugom poluvremenu poslao u potpunosti promijenjen sastav, koji se opet nije pokazao učinkovitim.

Olimpic je početkom drugog poluvremena imao priliku da poveća vodstvo, ali šut raspoloženog Hadžića pogađa stativu.

Najopasniji u dresu Željezničara u drugom poluvremenu bio je novi napadač Denis Pozder, koji je u nekoliko navrata probao šutirati, ali odbrana Olimpica je pravovremeno reagovala i blokirala njegove šuteve.

Željezničar do kraja utakmice nije uspio doći do remija, iako se želja kod igrača na terenu vidjela. Tim sa ”Grbavice” u Sarajevu će trenirati do 22. juna, nakon čega će pripreme nastaviti na Kupresu.