Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željezničar poražen u Ugljeviku, i dalje bez boda u gostima

Foto: FK Željezničar

Zvijezda 09 upisala je petu pobjedu kojom se približila najbližim konkurentima u borbi za opstanak na pet, odnosno šest bodova

Fudbaleri Željezničara poraženi su danas u Ugljeviku od Zvijezde 09 sa 2:1, u susretu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice pretrpjeli su još jedan poraz na gostovanju te nakon završetka drugog dijela prvenstva nemaju osvojen niti jedan bod u gostima. Ovaj put pobjedu je odnijela posljednjeplasirana ekipa na tabeli Zvijezda 09, koja je do trijumfa došla nakon preokreta.

Željezničar je s optimizmom stigao u Ugljevik nakon pobjede nad gradskim rivalom Sarajevom, ali igrači tog kluba nisu pokazali igru kao u prošlom kolu. Mada su prvi došli u vodstvo gosti su na kraju morali priznati poraz i u treći dio prvenstva ulaze sa nezavidne pozicije na tabeli te ih očekuje velika borba za opstanak.

S druge strane, Zvijezda 09 upisala je petu pobjedu kojom se približila najbližim konkurentima u borbi za opstanak na pet, odnosno šest bodova.

Nakon pola sata igre u kojima se nije dešavalo gotovo ništa, prvu priliku imao je Boljević koji je izašao sam pred golmana Zvijezde ali je šutirao pored gola. Ipak, nekoliko minuta kasnije Boljević je bio mnogo precizniji i na centaršut Amoaha glavom poslao loptu u gol za vodstvo Željezničara.

Prednost sarajevskog tima trajala je samo osam minuta. Saliman je prošao po lijevoj strani i ubacio, a Vadze s par metara pogodio za 1:1.

Domaći su do preokreta došli u 63. minuti, kada je stijelac prvog gola Vadze ubacio loptu sa desne strane u šesnaesetrac, a branič Željezničara Selimović glavom poslao loptu u vlastitu mrežu.

Do kraja je Željezničar pokušavao doći do izjednačenja, dva puta je Hiroš imao priliku, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon 22. kola Zvijezda kao posljenjeplasirana ekipa u narednom kolu igrat će s vodećim Borcem, dok će Željezničar sačekati sutrašnji meč između Veleža i Tuzla Cityja kako bi saznao na kojoj će poziciji dočekati treći krug prvenstva i raspored za posljednjih 11 kola.