Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar protiv Širokog za polufinale Kupa BiH

nk-siroki-brijeg-fk-zeljeznicar-kup-13

Fudbaleri Željezničara danas igraju revanš meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na stadionu Grbavica.

‘Plavi’ su u prvom susretu, koji se igrao prije šest dana, bili bolji na ‘Pecari’ sa 1:0, a ista dva tima su u okviru 17. kola Premijer lige BiH u nedjelju odmjerili snage. Željezničar je i u tom meču bio bolji s 2:1.

Trener tima s Grbavice Admir Adžem istaknuo je da njegov tim očekuje još jedan zahtjevan meč protiv nezgodnog protivnika.

– Očekuje nas treća utakmica s istim oponentom u kratkom periodu, a to može biti nezgodno. Igrači su svjesni težine meča. Možda će problem biti teren, ali sam uvjeren da ćemo ostvarit prolazak. Svi fudbaleri su zdravi i spremni te jedva čekaju utakmicu – poručio je Adžem.

Šef struke Širokobriježana Goran Sablić smatra da je njegov tim u prvoj utakmici odigrao dobro te se nada da će na Grbavici odigrati bolje.

– U rezultatskoj smo krizi, mučimo se s realizacijom, ali nećemo poviti glave kao što nismo ni letjeli kada smo bili na prvom mjestu – kazao je Sablić.

Utakmica između Željezničara i Širokog Brijega igra se od 18.00 sati, a sarajevski klub je omogućio besplatan ulaz za sve navijače za južnu, istočnu i sjevernu tribinu.