Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar se oprostio od Evrope: Poraz na Kipru od 3:1 (VIDEO)

big_1533234673-apolon-zeljo

Fudbaleri Željezničara večeras su završili svoju evropsku avanturu za ovu sezonu. Nakon poraza 2:1 na Grbavici, Željo je i večeras poražen od Apollona rezultatom 3:1 pa su se Kiprani plasirali dalje sa ukupnih 5:2.

Početak je za Plave bio kao iz noćne more. Željezničar je u prvoj minuti imao korner koji je loše izveden, a onda je Veselinović poslao katastrofalnu povratnu loptu koja je stigla do Papoulisa koji je matirao Kjosevskog za vodstvo Apollona od 1:0.

Prvih 20-ak minuta proticalo je u apsolutnoj inicijativi domaćeg tima, a u nekim momentima se činilo kao da bi tim sa Grbavice večeras mogao doživjeti pravi potop. Ipak, Kjosevski je spašavao Želju, a i fudbaleri domaćeg tima su bili dosta dekoncentrisani u završnici. Pogodili su Kiprani i jednu prečku.

Željo nije imao mnogo šansi, ali je prvu iskoristio. Igrao se 43. minut kada je Asim Zec izbjegao ofsajd zamku i zabio za poravnanje rezultata na 1:1. Taj gol je Željezničaru dao nadu pred drugo poluvrijeme, ali se iznenađenje ipak nije dogodilo.

Apollon je do novog vodstva stigao u 57. minuti. Vranješ je skrivio jedanaesterac, a Papoulis sa bijele tačke prevario Kjosevskog za 2:1. Kiprani su nakon toga stvorili još prilika, ali se Željo nekako uspijevao odbraniti.

Najveća prilika koju je Željezničar imao do kraja utakmice viđena je u 78. minuti. Zec je istrčao pred golmana domaćih, pokušao ga lobovati ali je lopta otišla malo preko gola.

Konačan rezultat utakmice postavljen je u prvoj minuti sudijske nadoknade, kada je Papoulis i treći put pogodio za konačnih 3:1. Za ovog napadača je to bio prvi hat-trick u karijeri.

Apollon će u narednom pretkolu igrati protiv Atromitosa ili Bresta.