Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iščekuju povratak

Željezničar se priprema za nastavak sezone, igrači su spremni i motivisani

zeljo slavlje

Željezničar je u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama i Nogometnim savezom BiH, s kojima komunicira u vezi s propisanim mjerama i nastavkom prvenstva

Fudbaleri Željezničara treniraju u punom kapacitetu i željno iščekuju povratak na stadione, rečeno je Feni iz tabora trofejnog sarajevskog kluba.

Igrači su u periodu pandemije koronavirusa radili individualno po programu stručnog štaba, dok od prošle sedmice treniraju na “Grbavici” u četiri grupe, uz maksimalnu odgovornost i poštivanje propisanih mjera.

Željezničar je u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama i Nogometnim savezom BiH, s kojima komunicira u vezi s propisanim mjerama i nastavkom prvenstva.

Prošle sedmice klub su posjetili predstavnici Saveza koji su pregledali stadion i ocijenili da ispunjava sve potrebne uslove za odigravanje utakmica po specijalnim mjerama.

U taboru Željezničara smatraju da posljednje odluke kriznih štabova oba entiteta olakšavaju odluku o nastavku odigravanja prvenstva i Kupa Bosne i Hercegovine, te napominju da je stav kluba jasan – žele i mogu nastaviti fudbalska takmičenja u Bosni i Hercegovini.