Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar slavio u derbiju protiv Sarajeva (VIDEO)

zeljo sarajevo novembar6
Foto: I. Kralj

Fudbaleri Željezničara rezultatom 2:1 savladali su ljutog rivala Sarajevo u derbiju koji je danas igran na izuzetno mokrom i klizavom terenu Grbavice, javlja Anadolu Agency (AA).

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica odigran je vječiti sarajevski derbi u kojem su fudbaleri Željezničara izvojevali važnu pobjedu nad Sarajevom.

Riječ je o 113. ligaškom derbiju kojeg su sarajevski rivali trebali igrati jučer, ali je odigravanje utakmice pomjereno za danas zbog snježnih padavina.

Iako su se redari potrudili da očiste teren, travnjak na Grbavici bio je veoma težak za igru.

Unatoč tome, publika je imala priliku vidjeti zanimljiv meč, a domaći su u vodstvo došli golom Gorana Zakarića u 23. minuti susreta. Zakarić je u 76. minuti meča asistirao Sinanu Ramoviću za vodstvo od 2:0.

Igrač Sarajeva Amar Rahmanović je deset minuta kasnije iskoristio lošu reakciju Željine odbrane i postavio konačni rezultat utakmice 2:1.

Željezničar se pobjedom izjednačio bodovno sa liderom na tabeli Premijer Lige Širokim Brijegom. Oba tima imaju po 35 bodova, uz bolju gol razliku Širokobriježana. U narednom Kolu Željezničar je gost u Širokom Brijegu.

Sarajevo je s 29 bodova ostalo na četvrtoj poziciji, a u narednom kolu dočekuje banjalučkog Borca.

Evo šta su nakon utakmice izjavili treneri Sarajeva i Željezničara Husref Musemić i Admir Adžem.