Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar slavio u Zvorniku golovima Stevanovića i Lendrića

fk zeljeznicar drina222

Fudbaleri Željezničara upisali su devetu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, a napadač Ivan Lendrić danas je postigao svoj šesti gol u isto toliko utakmica koje je za Sarajlije odigrao u Premier ligi BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim Lendrića koji je danas u Zvorniku protiv Drine u 24. kolu Premier lige BiH pogodio za konačnih 2:0, strijelac je bio i Miroslav Stevanović.

Od devet uzastopnih pobjeda, „plavi“ su sedam upisali u prvenstvu i dvije u Kupu BiH. Kada se uzmu u obzir i susreti iz prvog dijela sezone Željo nije poražen u posljednjih 13 ogleda, tri u kup takmičenju i deset u Premier ligi.

Posljednji poraz tim sa „Grbavice“ upisao je prije 161 dan, tačnije 1. novembra 2015. godine u Prijedoru od Rudara u 14. kolu Premijer lige BiH, rezultatom 0:1.

Pobjedom u Zvorniku izabranici trenera Edisa Mulalića ostali su u igri za plasman u Evropu. Zauzimaju treću poziciju sa 46 bodova, četiri manje od vodećeg dvojca Zrinjskog i Slobode. No, vrijedi naglasiti da je ogled u Zvorniku bio prvi u 24. kolu Premier lige i imaju meč više od rivala iz vrha tabele.

Mulalić od kada je imenovan šefom stručnog štaba Željezničara u 18 kup i prvenstvenih utakmica ostvario je 14 pobjeda, te po dva remija i poraza.