Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćeman, Šehić i Karavdić

Željezničar tri igrača posudio federalnim prvoligašima

fk zeljo44

Prvotimci Željezničara juče su se vratili u Sarajevu sa priprema u Antaliji

Fudbaleri Željezničara iz Sarajeva Aldin Ćeman i Aldin Šehić narednih šest mjeseci boravit će na posudbi u konjičkom Igmanu, dok će Vernes Karavdić igrati na šestomjesečnoj posudbi u Jedinstvu iz Bihaća.

”Ćeman je prošao nekoliko selekcija omladinske škole, a nakon potpisa seniorskog ugovora boravio je na posudbama u Goraždu i Iskri iz Bugojna. Upisao je i jedan nastup među stativama za prvi tim ‘plavih’. Ćeman će narednih šest mjeseci braniti za Igman, a već se priključio pripremama federalnog premijerligaša. Još jedan fudbaler Željezničara će do jula nositi dres Igmana. Riječ je o devetnaestogodišnjem mladom desnom beku Aldinu Šehiću koji bi igranjem u Prvoj ligi Federacije trebao steći potrebno iskustvo igranja utakmica. Aldin je također odigrao jednu utakmicu u dresu Želje i već je počeo sa treninzima sa novom ekipom. Dvadesetjednogodišnji golman Vernes Karavdić otputovao je u Bihać gdje će šest mjeseci nastupati u Jedinstvo. Karavdić je u proteklom periodu branio na posudbi u bugojanskoj Iskri”, saopšteno je iz FK Željezničar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prvotimci Željezničara juče su se vratili u Sarajevu sa priprema u Antaliji (Turska). Generalnu provjeru za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH izabranici trenera Amara Osima imat će u subotu protiv Olimpika na stadionu ”Otoka”. Test utakmica počet će u 14 sati.

Poslije prvog dijela sezone i 19 odigranih kola Željezničar je četvrti na tabeli sa 28 bodova, dva manje od trećeplasiranog Širokog Brijega i 10 u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Za liderom na premijerligaškoj tabeli i gradskim rivalom Sarajevom tim sa ”Grbavice” zaostaje čak 15 bodova.