Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

17. kolo premijer lige

Željezničar u derbiju dočekuje Velež, Al-Tuwaijri: Svaka utakmica je drugačija

velez zeljo
Foto: Fena/Arhiv

Šef stručnog štaba Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri kazao je da očekuje interesantnu utakmicu, te da pozicija na tabeli ne znači puno u ligi koja je potpuno nepredvidiva

Fudbaleri Željezničara u prvoj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras na Grbavici dočekuju ekipu Veleža.

Željezničar se nalazi u rezultatskoj krizi i pobjeda protiv starog rivala nameće mu se kao imperativ. U dosadašnjih 16 kola tim sa Grbavice ostvario je samo šest pobjeda, dok je njegov večerašnji rival u mnogo boljoj poziciji s obzirom na to da se nalazi na četvrtom mjestu te bi se eventualnom pobjedom potpuno uključio u borbu za sami vrh.

Al-Tuwaijri: Želimo odigrati dobro

Šef stručnog štaba Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri kazao je da očekuje interesantnu utakmicu, te da pozicija na tabeli ne znači puno u ligi koja je potpuno nepredvidiva.

– Želimo odigrati dobro. Svaka utakmica je drugačija. Svaka od tri utakmice koje smo igrali je bila takva. Vjerujem da pozicija na tabeli ne znači puno. Na ovom stadionu i sa ovim navijačima imamo šansu dobiti bilo koga. U to čvrsto vjerujem. Mnoge stvari ne idu kako treba, ali mi vjerujemo da možemo – kazao je trener Željezničara.

Vjeruje u kvalitet svog tima i smatra da se radi o psihičkoj blokadi.

– Potrebna nam je konzistentnost. Stadion može biti s vama ili protiv vas, u ovisnosti od toga kako igrate. Rekao sam ovo igračima, ako niste u dobro psihičkom stanju ne možete igrati dobro, neovisno od toga šta vas trener uči, kakva je filozofija i sve ostalo. Imamo kvalitet da odigramo dobro, ali to mora biti kolektivna borba – dodao je.

Kada je u pitanju igrački kadar, upitan je nastup Krpića, Boljević nije spreman, a ostali igrači su na raspolaganju.

Velež ne zna za poraze

Za razliku od Željezničara, Velež u posljednjim kolima ne zna za poraz. Na pet utakmica osvojio je 11 bodova, a pobijeđeni su Zrinjski i Sarajevo, te osvojen bod na teškom gostovanju kod Širokog Brijega. Sve navedeno budi optimizam i vjeru u redovima mostarskog tima u kojem vjeruju da mogu nastaviti niz bez poraza.

Trener Dean Klafurić smatra da u derbiju nema favorita, te da će Željezničar, iako je u problemima, sigurno dati sve od sebe za pobjedu.

– Poštujemo Želju kao klub i što imaju dobre pojedince. Sigurno će dati sve od sebe da pobjede. Riječ je o derbiju, a znamo da u derbiju nema favorita – rekao je Klafurić.

Susret počinje u 18 sati, a sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

Ostali susreti 17. kola igraju e tokom vikenda. U subotu igraju Zvijezda – Borac (13.00), Sloga – Posušje (13.00) i Sarajevo – Gošk (16.00), a u nedjelju Igman – Tuzla City (13.00) i Široki Brijeg – Zrinjski (15.15).