Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željini navijači u derbiju samo na “Jug”, sektori na “Zapadu” – tampon zone

sarajevo-zeljo-5

U subotu, 20. maja Fudbalski klub Sarajevo dočekati će Željezničar. Utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” počinje u 17 sati, a povodom utakmice oglasili su se iz FK Sarajeva:

”Nakon inicijalnih sastanaka sa predstavnicima PU Centar, Fudbalski klub Sarajevo želi upoznati svoje navijače i bh. javnost o tehničkim informacijama vezano za predstojeći gradski derbi, u skladu sa zaključenim sigurnosnim planom.

Za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo, namijenjene su tribine “Sjever – Vedran Puljić”, “Istok” i “Zapad”. Navijači Bordo kluba, svoje ulaznice plaćati će po sljedećim cijenama: *Tribina “Sjever – Vedran Puljić” – 5 KM za članove/ 10 KM za sve one koji nisu članovi kluba. *Tribina “Istok” – 8 KM, *Tribina “Zapad” – 10 KM.

Na istočnoj tribini koševskog stadiona, bit će otvoreni ulazi C2, C3, C4 i C5, na zapadnoj A5, A6 i A7, dok će na sjevernoj tribini biti otvoreni svi ulazi.

Na zapadnoj tribini sektori A1, A2, A3, te na južnoj D1, D2 i D3 činiti će tampon zone na stadionu.

Za navijače FK Željezničar bit će otvoren ulaz “D4” na tribini za gostujuće navijače “BH Telecom JUG”, a u prodaji za pomenutu tribinu bit će pušteno 1725 ulaznica, po cijeni od 10 KM. Navijačima gostujućeg kluba, koji u obilježjima budu htjeli pristupiti drugoj tribini (Istok, Sjever ili Zapad) bit će onemogućen ulaz.

Prihod ostvaren od prodaje ulaznica za gostujuće navijače bit će usmjeren ka podršci i razvoju ženskog fudbala, odnosno SFK 2000 Sarajevo.

Informacije o prodajnim lokacijama, te satnici puštanja ulaznica u slobodnoj prodaji bit će naknadno poznate.

Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko kompletnog stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću ulaznicu za utakmicu.

Sezonske ulaznice kao i članske kartice za djecu do 14 godina starosti i dame važe i za ovu utakmicu, a vrijedi istaći da sva djeca, koja još uvijek nemaju svoju člansku karticu moraju imati važeću ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama.

Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska.

Bordo klub u subotu očekuje ispunjene tribine na koševskom stadionu i veliku podršku svojih navijača, kako bi na krilima njihove podrške došli do nove pobjede u borbi za sami vrh na ligaškoj tabeli. FK Sarajevo poziva sve svoje navijače i simpatizere da podrže izabranike Mehmeda Janjoša na predstojećem gradskom derbiju, na posljednjoj domaćoj, prvenstvenoj utakmici u takmičarskoj sezoni 2016/17”, poručili su iz FK Sarajeva.