Fudbal

Zeljković: Borac se neće ugasiti, igraćemo Prvu ligu RS

30/05/2018

Borac se neće ugasiti, neće u stečaj i neće se fuzionisati sa drugim klubom, rekao je Vico Željković, potpredsjednik fudbalskog kluba Borac na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije, prenose Nezavisne novine.

On je rekao da će Borac igrati Prvu ligu RS.

“Igraćemo Prvu ligu RS. Nećemo se vratiti u Bh. Ligu dok se sa svim povjeriocima ne dogovorimo. Trebaju se pozvati nadleženi organi u klub da ispitaju ko je kriv za ‘Slučaj Džaja’. Ne bježimo od odgovornosti, ali za ‘Slučaj Džaja’ koji traje 10 godina, nismo odgovorni”, rekao je Zeljković.

Kazao je da su dugovanja od 150.000 KM uglavnom riješena.

“Dugovanja prema igračima, zaposlenima od oko 150.000 KM su uglavnom riješena, 70.000 smo dobili od grada, a dio od donatora. Međutim, sa Džajom nije došlo do dogovora”, naglasio je Zeljković.

Podsjetimo, Fudbalski klub Borac nije dobio licencu za takmičenje u BHT Premijer ligi BiH za narednu sezonu odlučila je prije nekoliko trenutaka Drugostepena komisija za licenciranje N/FS BiH.

Borac je bez licence ostao prije svega zbog dugovanja prema Školi fudbala “Džaja” od 595.000 KM, dok bivši igrači banjalučkog kluba potražuju oko 150.000 KM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.