Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik saveza

Zeljković se pohvalio novim premijerligaškim terenima: “Izgledali su perfektno”

Zenica: Trening reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči utakmice protiv Finske
13.06.2022., stadion Bilino Polje, Zenica, Bosna i Hercegovina - Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoci utakmice Lige Nacija protiv Finske. Pocetku treninga je prisustvovao i predsjednik Nogometno saveza BiH Vico Zeljkovic. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Zanimljivo je da je Zeljković u svojoj pohvali terena na stadionu “Rođeni” zaboravio napomenuti da je na njemu igrao FK Sarajevo, koji od avgusta prošle godine čeka rekonstrukciju travnjaka na Koševu

Nakon duge pauze proteklog vikenda je napokon počela m:tel Premijer liga BiH.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković na svom Facebook profilu pohvalio se rekonstrukcijom terena premijerligaša.

“Lopta se nakon tri mjeseca zakotrljala premijerligaškim terenima. Već na startu proljećnog dijela pokazala se važnost projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“. Podloge na Gradskom stadionu u Banjaluci, te na stadionu „Rođeni“ u Mostaru, nakon jako loših vremenskih uslova koji su zadesili BiH, izgledale su perfektno, te su igrači na terenu imali odlične uslove za igru. Razlike u odnosu na ostale terene su evidentne, o čemu najbolje svjedoče TV snimci i fotografije.

Želim da odam priznanje i organizatorima utakmica na drugim stadionima što su uložili napore da se steknu optimalni uslovi za igru, međutim evidentno je da je bh. elitnom fudbalskom takmičenju neophodna kvalitetnija infrastruktura.

Ulaganje u infrastrukturu je jedan od ključnih projekata NS/FS BiH. Put do realizacije je dug, ali i pored svih izazova čini se sve da se poteškoće prevaziđu i da se ovaj kapitalni projekat realizuje na najbolji mogući način. Svi tereni na kojima se igra m:tel Premijer liga BiH će u narednom periodu dobiti novi izgled, koji će unaprijediti kvalitet fudbala”, stoji u objavi.

Zanimljivo je da je Zeljković u svojoj pohvali terena na stadionu “Rođeni” zaboravio napomenuti da je na njemu igrao FK Sarajevo, koji od avgusta prošle godine čeka rekonstrukciju travnjaka na Koševu.

Još duže povratak na sopstveni teren čeka Tuzla City, koji je proteklog vikenda na blatnjavom terenu u Gradačcu izgubio od Veleža minimalnim rezultatom.

Iako je prošlo više od pola godine od početka rekonstrukcije ta dva terena, još uvijek nema informacija kad bi se domaćini mogli vratiti i nastupati na njima…