Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željo danas protiv Širokog na Pecari

Semir Stilic (Zeljeznicar) postize drugi gol za konacan rezultat
04.03.2020., Gradski stadion, Banja Luka (BiH) - Nogometasi sarajevskog Zeljeznicara pobijedili su Borac u Banjaluci rezultatom 2-0 u cetvrtfinalu Kupa BiH i plasirali se u narednu fazu ovog natjecanja. "Zeljo" je poveo autogolom Nemanje Janicica, a strijelac drugog gola je bio Semir Stilic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Široki Brijeg poslije pet odigranih mečeva ima 11 bodova i drži četvrtu poziciju, dok je Željezničar drugi s 12

Danas se u nogometnoj Premijer ligi BiH igraju preostala tri susreta 7. kola.

Krupa će od 16:30 sati ugostiti Slobodu, Tuzla City dočekuje Radnika (20 sati),  dok će od 18:30 sati na Pecari u derbiju kola snage odmjeriti Široki Brijeg i Željezničar.

Široki Brijeg poslije pet odigranih mečeva ima 11 bodova i drži četvrtu poziciju, dok je Željezničar drugi s 12, ali i utakmicom manje. Dobroj igri i pobjedi nada se trener Širokog Brijega Toni Karačić.

– Očekivanja su uvijek ista, igramo na Pecari, utakmica će sigurno biti dobra, derbi. Motiva ne smije i neće nedostajati kod naše ekipe i sigurno očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu. Nadamo se dobroj igri, pobjedi i dobrom rezultatu, tako se i pripremamo – rekao je Karačić, potvrdivši kako praktički sve igrače ima na raspolaganju.

Trener Željezničara Amar Osim poručio je kako njegov tim ima ambicije da napravi dobar rezultat.
– Ako ponove zalaganje, disciplinu, solidarnost koju su imali pogotovo u prvom poluvremenu, a ubacimo neke druge elemente koje nismo objektivno bili u stanju prikazati zbog kvalitete protivnika, imamo se čemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvorene, gdje god se igralo, mislim da je u posljednjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat i vidjet ćemo u nedjelju navečer ko će biti u pravu – poručio je Osim.