Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željo dočekuje Slogu na Grbavici, duel starih rivala u Mostaru

zeljo

Posljednji meč dana donosi duel starih rivala Veleža i Slobode

Danas su na rasporedu tri meča m:tel Premijer lige BiH, a zanimljivo je da će Željezničar i Sloga Meridian ponovo odigrati meč.

Prva utakmica je na rasporedu od 15 sati, a u Dolini ćupova Željezničar je domaćin Slogi Meridian, oni su igrali prije sedam nada u Modriči, a tada su Plavi sjajnim golom Santosa slavili važnu pobjedu u borbi za Evropu. Sa druge strane tim iz Doboja je nalazi na devetom mjestu tabele sa 23 osvojena boda, što je samo jedan bod iznad zone ispadanja.

Od 17 sati na Pecari će se sastati Široki Brijeg i Tuzla City, domaći su se uspjeli oporaviti nakon poraza od Borca i Sarajeva, ali i ispadanja iz Kupa BiH baš protiv ekipe Cityja, oni su u prošlom kolu bili bolji od Posušja u gostima. Tuzla City ipak igra bolje u Kup takmičenju gdje su su nakon dvomeča protiv Rudar Prijedora uspjeli plasirati u polufinale ovog takmičenja, ali ih u Premijer ligi BiH očekuje velika borba za opstanak.

Posljednji meč dana donosi duel starih rivala Veleža i Slobode. Rođeni su u dobrom zamahu na početku proljetnog dijela prvenstva, te su u četiri odigrana meča uspjeli upisati tri pobjede i jedan poraz. Sloboda je u prošlom kolu na domaćem terenu ostvarila veoma bitnu pobjedu protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Leotara (2:1).