Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo domaćin Slobodi, Široki kod fenjeraša

zeljo_sloboda_3

Dvadeseto kolo BHT Premijer lige BiH na programu je danas i sutra. Danas su na redu tri utakmice, od kojih će najzanimljivija biti ona između Željezničara i Slobode na Grbavici. U istom terminu u Vitezu će se sastati Vitez i Široki Brijeg, odnosno u Doboju kod Kaknja, Mladost i Zrinjski.

Plemići će nakon nešto slabijeg izdanja na otvaranju, danas igrati i za bolji dojam, a nije isključeno da debituje i Samir Bekrić. Željezničar će na Grbavici nastojati nastaviti pobjedonosni niz, dok će Sloboda također pokušati održati nivo igre iz prošlog kola u kojem je porazila Mladost, te eventualnim pozitivnim rezultatom približiti se opstanku u društvu najboljih.

Najmanje pažnje privlači meč u Vitezu, koji je za domaćina jedan od posljednjih vozova, a za gosta prilika da se približi vodećem dvojcu. Mnogo je problema koji muče Vitežane, dok se u Širokom najviše pribojavaju lošeg terena.

U obzir najavljujući današnje susrete treba uzeti da meteorolozi najavljuju niske temperature, dok su tereni i onako loši.