Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo doveo igrača osuđivanog na zatvorsku kaznu zbog nasilja (FOTO)

krpic1
Krpić na Grbavici (FOTO fkzeljeznicar.ba)

Igrač koji je danas potpisao za FK Željezničar osuđen je prošle godine zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i drskog ponašanja, a u presudi koju je objavio Dnevni avaz se navodi kako je kazna blaža jer se radi o talentovanom sportisti.

Sulejman Krpić, tada napadač tuzlanske Slobode je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Krpića je 7. juna prošle godine Općinski sud u Orašju proglasio krivim jer je “30. avgusta 2015. godine u 4.00 sati, bez ikakvog razloga za genitalije uhvatio N.T, koji se nalazio u društvu E.N. Kada je E.N. pokušao da zaštiti N.T., Krpić ga je udarao šakama u glavu i tijelo.”

Potom je Krpić iz auta izvadio čeličnu kuku i krenuo udariti E. N., koji je uspio zaštiti glavu.

E. N. je krenuo bježati prema policiji, a Krpić je nastavio trčati za njim te ga je uspio oboriti i nekoliko puta udariti.

Faksimil presude Krpiću

Krpić je osuđen zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i drskog ponašanja, a u presudi se navodi kako je kazna blaža jer se radi o talentiranom sportašu, ali i jer je priznao krivnju.

Prema istom izvoru, Krpić je nakon presude iskoristio mogućnost da umjesto odlaska u zatvor uplati 100 KM za dan zatvora.

Tako je za četiri mjeseca zatvorske kazne platio 12.000 KM.

Potvrđen transfer s Grbavice

Sulejman Krpić je novi napadač FK Željezničar. Krpić je rođen 1. januara 1991. godine u Brčkom, prošao je omladinske selekcije Orašja, a još kao junior prešao u zagrebački Dinamo.

Poslije toga, igrao je za austrijski Linz, Sarajevo, Metalac, Slobodu, AIK i iranski Tractor.

– Veoma mi je drago što sam stigao u Želju. Daću sve od sebe da pomognem timu i nadam se da ćemo svi zajedno ostvariti dobre rezultate. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na brzim i korektnim pregovorima i jedva čekam da počnu pripreme, kazao je Sulejman Krpić za oficijelnu stranicu Željezničara.

Mirsad Šilja, Sulejman Krpić, Samir Mehić i Mirsad Bešlija FOTO fkzeljeznicar.ba

Dvadesetsedmogodišnji napadač je nakon medicinskog pregleda potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar, saopštili su iz kluba.

Krpić prošao ljekarski FOTO fkzeljeznicar.ba

Odlazak u Iran

U januaru ove godine Krpić je iznenada napustio tuzlansku Slobodu i otišao u iranski Tractor Sazi.

Taj je transfer podigao dosta prašine.

Naime, kada se ovaj nogometaš početkom prošle sezone vratio iz švedskog AIK-a, sklopljen je ugovor prema kojem je obavezan u Slobodi ostati do kraja 2019. godine. Tuzlaci su njegov povratak na Tušanj dogovorili uz obavezu plaćanja Šveđanima 50.000 eura, u tri rate.

“Prvu ratu od 10.000 eura smo platili, druga od 20.000 eura dospijeva u januaru 2018. godine, a treća u istom iznosu u januaru 2019. godine”, izjavio je Feni u decembru predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

U međuvremenu, Krpić je, da bi mogao igrati, potpisao sa Slobodom amaterski ugovor, koji je istekao krajem decembra, a profesionalni nije potpisan. Krpić je to iskoristio i kao Slobodan igrač otišao s Tušnja, a Slobodi je ostao dug od 80.000 KM prema AIK-u.