Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željo je sve bliži zoni ispadanja

zeljo tusanj
FOTO: Screenshot

Tuzla City je prekinuo veliki niz bez pobjede. Prije današnjeg trijumfa, čak devet utakmica u nizu su odigrali bez pobjede

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla City rutinski je savladao Željezničara na Tušnju. Utakmica je završena rezultatom 3:0.

Na samom startu utakmice Rustemović je očajno reagovao i dodao loptu direktno u noge Nukića koji je pretrčao stopere gostiju i matirao Muftića.

U petom minutu utakmice već je bilo 2:0. Prvo je udarac Mehanović odbranio Muftić, ali se Nukić opet našao na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu Željezničara.

Odbrana Želje izgledala je očajno. Nova kazna stigla je u 32. minuti utakmice kada Bihorac postiže golčinu nakon kornera.

Domaći su čak 14 puta šutirali u okvir gola gostiju. Plavi sa Grbavice su i dobro prošli sa samo tri lopte u njihovoj mreži. Sada je već jasno, Željo igra užasnu sezonu. Ni nakon 16. kola ne znaju za pobjedu u gostima, a sada su vezali tri utakmice bez pobjede. U narednom kolu čeka ih novi težak ispit. Na Grabvicu 9. decembra gostuje zahuktali Velež.

Tuzla City je prekinuo veliki niz bez pobjede. Prije današnjeg trijumfa, čak devet utakmica u nizu su odigrali bez pobjede. Plavi sa Grbavice ostali su na sedmom mjestu sa 19 bodova, samo četiri više od pozicije koja vodi u niži rang takmičenja, a na kojoj se trenutno nalazi Tuzla City.

Uz napomenu da sve ekipe koje se nalaze iza Želje na tabeli imaju po utakmicu manje. U toku je i druga utakmica koja se igra danas, između Sloge i Borca u Doboju.

zeljo tabela