Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vječiti derbi

Željo lako do pobjede protiv Sarajeva, sjajan debi Hodžića

Dupovac je u sudijskoj nadoknadi vremena udario rukom u leđa Štilića nakon jednog duela, zbog čega je sudija Kaljanac kapitenu Sarajeva pokazao crveni karton

Željezničar je ostvario veoma važnu pobjedu u gradskom derbiju protiv Sarajeva. Plavi sa Grbavice, iako u veoma teško finansijskoj situaciji, opet su kombinacijama za izlazak na evropsku scenu ovog ljeta.

Meč je kasnio desetak minuta zbog incidenta i tuče pripadnika dvije navijačke grupe na travnjaku Grbavice. Srećom, tokom meča više nije bilo takvih situacija, stvoren je sjajan ambijent.

Uvodnih pola sata nije mnogo toga ponudilo.

U stopostosnoj prilici našao se Bekrić u 30. minuti. Željin veteran je istrčao sam ispred Dizdarevića, ali golman Sarajeva sjajno je intervenisao.

Odmah nakon korner, već u sljedećoj minuti, Plavi dolaze do vodstva. Sjajno je skočio novajlija Armin Hodžić i glavom ubacio loptu u mrežu bordo tima. Sjajan debi u Plavom dresu!

Zatim je Dupovac imao sjajnu šansu za Sarajevo, ali glavom šutira preko gola.

Dupovac je u sudijskoj nadoknadi vremena udario rukom u leđa Štilića nakon jednog duela, zbog čega je sudija Kaljanac kapitenu Sarajeva pokazao crveni karton.

Prvi šut u okvir gola Sarajevo bilježi u 62. minuti. Pidro je petom proslijedio loptu do usamljenog Hebibovića, koji snažno šutira sa 15 metara, ali Bender odlično reaguje i odbija taj udarac.

Pobjedu Plavih potvrdio je rezervista Ermin Zec. Bio je to fantastičan gol iskusnog napadača Željezničara, sa samog ćoška šesnaesterca, u suprotni ugao.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja.