Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željo loš na otvaranju, Mulalić to pokušao “oprati” pričom koja ne drži vodu

cocalic fkz (1)

Prvi u vodstvo došli su gosti iz Trebinja u 20. minuti preko Todorovića u 20. minuti, nakon katastrofalne greške Kosorića

Fudbaleri Željezničara podijelili su bodove s ekipom Leotara na startu nove sezone Premijer lige BiH, odigravši na Grbavici neriješeno 1:1.

Prvi u vodstvo došli su gosti iz Trebinja u 20. minuti preko Todorovića u 20. minuti, nakon katastrofalne greške kapitena Plavih Kosorića, koji je ubačenu loptu sa strane, umjesto da je izbije glavom, pustio pravo u vlastitu mrežu.

No, Cocalić je pet minuta kasnije izjednačio, majstorski izjednačio pogodivši petom nakon ubačaj Beganovića.

Leotar se u drugom dijelu prilično dobro branio, Željo jalovo napadao. U samom finišu Plavi su mogli do pobjeda, ali su katastrofalno reagovali u samoj završnici akcija. Isto tako, i Leotar je u finišu propustio dvije kolosalne prilike. Na obje strane, golmani su definitivno bili najbolji pojedinci u svojim ekipama, Puletić u redovima gostiju, a Muftić u redovima domaćih. Upravo je golman gostiju bio najbolji pojedinac na meču.

U samom finišu utakmice jedna diskutabilna odluka Miloša Gigovića rasplamsala je strasti. U 95. minutu Štilić je pao na ivici kaznenog prostora, no Gigović, koji je do tog trenutka prilično dobro arbitrirao, nije se oglasio. Domaći su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka okružili Gigovića, a pomoćni trener u stručnom štabu Plavih Kenan Hasagića zaradio je crveni karton. Bio prekršaj ili ne, večerašnje suđenje Gigovića ne može biti alibi stručnom štabu Želje i igračima, za ruku na srce, lošu predstavu na otvaranju sezone. I to pred osam hiljada navijača. A, čini se da se Mulalić baš tim alibijem pokušao “oprati” u izjavi nakon utakmice.

“Utakmica nije ni počela, a priča se o nekih milion drugih stvari, a najmanje o fudbalu. Tu čovjek više ne može biti ni pametan. Na kraju dana skontaš kući, kad sjediš sam, šta radimo? Ljudi su se odbranili, svaka čast, ali bilo je tih nekih simulacija. Imaju oni pravo da se valjaju po sat vremena, ali ima valjda neko zadužen da te stvari sankcioniše. Nije to bio slučaj danas. Znate šta je najgore? Sve to prolazi, prolazi… Tolika je ta letargija, i kod vas novinara, niko da povede priču. Mi samo šutimo. Ja ne znam dokle to ide. Što je najgore, ne smiješ ništa ni izjaviti jer ćeš biti suspendovan, na pravdi Boga. Evo drugo poluvrijeme, pa 20 minuta se ležalo. Je li to normalno? Pusti momke da igraju, pa nek pobijedi ko je bolji”, izjavio je Mulalić.

Trener Leotara Marko Vidojević bio je puno realniji, pa možda i korektniji u svojoj izjavi.

“Prva utakmica, malo specifična, ali zadovoljni smo. Sjano je bilo igrati u ovakvoj atmosferi, mislim da smo zasluženo došli do boda. Uzbudljiva je bila utakmica. Na kraju smo i mi i Željezničar imali prilike za pobjedu. Ova utakmica nam je pokazala da rastemo.”

Danas je odigran još jedan susret prvog kola u kojem je Široki Brijeg u gostima u Doboju kod Kaknja pobijedio novog premijerligaša Igman iz Konjica sa 1:0.

Sezonu su u petak otvorili Posušje i Leotar odigravši 1:1, dok u ponedjeljak igraju Sloga i Borac.

Odgođeni su susreti Sloboda – Zrinjski i Sarajevo – Tuzla City.