Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga biH

Željo na Grbavici savladao Tuzla City, Sloboda bolja od Radnika

zeljo tuzla city (1)

Sloboda je sa tri gola u mreži ispratila Radnik s Tušnja

Fudbaleri Željezničara su u okviru 13. kola Premijer lige BiH savladali Tuzlu City rezultatom 2:1.

Prvi gol na Grbavici je viđen već nakon četiri minute. Bojo je izveo korner, a u šesnaestercu gostiju sjajno je skočio Vrhovac i glavom pogodio za 1:0.

Pokušavali su gosti u narednim minutama na sve načine da dođu do izjednačenja. U 23. minuti Krpiću je poništen gol zbog ofsajda, a u dobroj prilici se kasnije našao i Mišić.

Ipak, četiri minute prije odlaska na odmor Željezničar dolazi do novog pogotka i vodstva od 2:0. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru, lopta se odbila do Zdunića koji je sjajnim udarcem pogodio same rašlje gola Tuzla Cityja.

U drugom dijelu vidjeli smo jedan gol. U 65. minuti postigao ga je fudbaler Tuzla Cityja Džafić koji se namjestio na udarac s 20 metara i vrlo preciznim udarcem smanjio na 2:1, a to je, ispostavit će se, bio i konačan rezultat na Grbavici.

Treba dodati da je do kraja utakmice veliku šansu za Željezničar imao Vrhovac, ali s pet metara je bio neprecizan.

Danas je odigran meč 13. kola Premijer lige BiH između Slobode i Radnika. Konačan rezultat glasio je 3:0 za Slobodu.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova. Ipak, u nastavku, Tuzlaci su uspjeli slomiti otpor Bijeljinaca. Igrao se 61. minut kada je za 1:0 pogodio Muharem Ćivić. Bio je to fantastičan gol.

Kasnije je Sloboda stigla i do novog gola. U 68. minutu za 2:0 pogodio je Saša Maksimović. I taj gol je “pao” nakon lijepe akcije tuzlanskog tima.

Pred kraj susreta, Sloboda je stigla i do trećeg pogotka. U 89. minuti za 3:0 pogodio je Dženis Beganović nakon centaršuta Veselinovića.