Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo našao nasljednika Mensura Dogana

grbavica stadion

Nakon objavljenog konkursa u julu ove godine, FK Željezničar je na mjesto šefa Omladinskog pogona imenovao Bakira Šerbu.

Članovi Upravnog odbora su sa svim prijavljenim kandidatima obavili razgovore, te je nakon istih donijeta odluka da se na jednu od najbitnijih pozicija u klubu sa Grbavice zaposli Bakir Šerbo.

Nadam se da ćemo saradnici i ja uspješno nastaviti ovaj kontinuitet i da će naš omladinski pogon i dalje biti ponos kluba i ostati najbolji omladinski pogon u BiH i regiji

Sa Grbavice su poručili kako Šerbo najbolje poznaje vrijednosti koje klub gaji i na kojima klub insistira, kao i viziju razvoja škole fudbala na Grbavici koja je kroz historiju obučila i prezentovala veliki broj kvalitetnih nogometaša koji su prije svega i sjajni ljudi.

– Biti šef omladinskog pogona najvećeg i najboljeg kluba u BiH je velika čast, ali istovremeno i velika odgovornost. Moj, a i cilj svih zaposlenih u omladinskom pogonu jeste nastavak kontinuirane proizvodnje kvalitetnih mladih fudbalera koji će u dogledno vrijeme kvalitetno zamijeniti svoje starije kolege u seniorskom timu. Nadam se da ćemo saradnici i ja uspješno nastaviti ovaj kontinuitet i da će naš omladinski pogon i dalje biti ponos kluba i ostati najbolji omladinski pogon u BiH i regiji. Želim se zahvaliti Upravi Kluba na ukazanom povjerenju, koje ću, siguran sam opravdati, kazao je Bakir Šerbo nakon imenovanja za oficijelnu stranicu Plavih.

Šerbo je na mjestu prvog čovjeka omladinske škole tima sa Grbavice naslijedio Mensura Dogana, s kojim je saradnja raskinuta ovog ljeta.

Lična karta

Bakir Šerbo je rođen 01. decembra 1966. godine u Fojnici. Fudbalom je počeo trenirati 1977. godine u lokalnom klubu Fojnica, a 1979. prelazi u FK Željezničar gdje prolazi sve omladinske kategorije.
Po završetku omladinskog staža 1985. godine amaterski igra ponovo za Fojnicu. U međuvremenu završava Fakultet sporta i tjelesnog odgoja. Od 1995. do 2005. godine radi kao profesor sporta u SMŠ “Zijah Dizdarević” u Fojnici.

Od 1995. do 1999. godine radi i kao trener seniorske ekipe FK Fojnica. U 2011. godini dolazi u FK Željezničar u omladinski pogon gdje do 2014. godine vodi kadetske i predpionirske selekcije koje se takmiče u Kantonu Sarajevo. Šerbo na mjesto šefa omladinske škole Plavih dolazi kao trener pionirske U-15 selekcije FK Željezničar.