neizvjesna licenca

Željo ne može u Evropu?! Oglasio se advokat Slavka Petrovića

Slavko_Petrovic_Grbavica

Direktor Željezničara Mirsad Šiljak na Skupštini koja je održana 23. decembra javno kazao da se duguje novac Slavki Petroviću, što je jasan pokazatelj da su i prethodna i nova Uprava bile upoznate sa dugovanjima

Kao bomba danas je u javnosti odjeknula vijest da je i Željezničaru upitna licenca za evropska takmičenja naredne sezone, zbog problema oko isplate bivšem treneru Slavki Petroviću.

Navodno, Željo na vrijeme nije uplatio novac nekadašnjem treneru i zbog toga neće dobiti licencu za takmičenje u Evropi naredne sezone, ako to izbori rezultatski do kraja ove sezone.

Iz PR službe Plavih sa Grbavice, ne odgovaraju na pozive.

S druge strane, Petrovića je za Sportske.ba kratko kazao:

– Nemam ništa reći da na tu temu. Sve što treba, reći će vam moj advokat. Srdačan pozdrav – kazao je kratko Petrović.

Petrovićev advokat Dražen Nikolić, je za Sportske.ba objasnio šta se sve dešavalo u posljednjih šest mjeseci.

– Ono što je činjenica jeste da je 3. oktobra 2018. godine FIFA donijela odluku u kojoj je naložila da Željezničar mora isplatiti 39.025 KM bivšem treneru Petroviću… Ta odluka je 3. oktobra dostavljeno meni, kao punomoćniku gospodina Petrovića, zatim Željezničaru i Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Prema pravilima FIFA-e o registraciji i statusu igrača, ja kao punomoćnik Petrovića sam se 4. oktobra obratio Želji sa dopisom u kojem smo poslali broj računa gospodina Petrovića na koji će uplatiti, a na ovaj iznos bile su uračunate i zakonske zatezne kamate od dana raskida ugovora pa do donošenja konačne odluke. Iz Želje su 25. oktobra uplatili 2.000 KM i to je bilo sve. Na dan 31.12.2018. godine dug prema Slavki Petroviću iznosio je 37.025 KM plus kamate. Nakon što se niko iz kluba nije oglašavao ponovo smo uputili dopis 11. februara Želji i NSBiH gdje je Plavima ostavljen rok do 4. marta da plate kompletan iznos. Na dan 28. februara na račun gospodina Petrovića uplaćeno je 10.000 KM, a isti iznos uplaćen je i 20. marta, dok je ostatak duga uplaćen 4. aprila. Mi smo zbog procesa licenciranja obavijestili Savez da 31. marta nije isplaćen kompletan dug. Nakon što je novac uplaćen mi smo obavijestili Savez 5. aprila da je kompletan dug prema Petroviću izmiren, kazao je Nikolić i dodao:

– Ono što je važno reći jeste da je direktor Željezničara Mirsad Šiljak na Skupštini koja je održana 23. decembra javno kazao da se duguje novac Slavki Petroviću, što je jasan pokazatelj da su i prethodna i nova Uprava bile upoznate sa dugovanjima. Ono što želim dodati jeste da se od 4. oktobra pa do danas, dakle šest mjeseci niko nije obratio ni gospodinu Petroviću, ali ni meni kao njegovom punomoćniku – kazao je Nikolić.