bh telecom premijer liga

Željo pao u Mostaru: Umjesto Štiliću, epitet junaka utakmice ide Kuniću

zrinjski zeljo3

U 86. pobjedu domaćih mogao je potvrditi Ivan Lendrić, ali je napadač Zrinjskog u situaciji jedan na jedan šutirao direktno u gostujućeg golmana

U derbiju 14. kola nogometne Premijer lige BiH HŠK Zrinjski svladao je Željezničar rezultatom 2:1.

Trener domaće ekipe Hari Vukas, što zbog ozljeda što u pokušaju da probudi uspavanu ekiopu, na teren je poslao šest novih imena u odnosu na početnih jedanaest u susretu protiv Veleža.

No, ni brojne izmjene nisu donijele previše pomaka u igri Zrinjskog. I dalje su “Plemići” držali dugo loptu u svom posjedu s malo ideja pred protivničkim golom.

S druge strane, Željezničar je odigrao skromnih 45 minuta bez ozbiljnijeg pokušaja prema golom domaćih.

Zrinjski je poveo u 35. minuti iz praktično prve ozbiljnije situacije pred golom gostiju. Nakon udarca iz ugla glavom s desetak metara pogodio je Petar Kunić, kojeg je odbrana Želje potpuno zaboravila.

U nastavku su obje ekipe zaigrale nešto bolje, a Željezničar je do izjednačenja došao u 55. minuti preko Semira Štilića, koji je s desetak metara prizemnom loptom svladao domaćeg golmana.

Deset minuta kasnije gosti su mogli do vodstva. Štilić je odlični šutirao s 12-13 metara, ali njegov udarac zaustavila je stativa.

I umjesto da junak utakmice bude Semir Štili, Zrinjski je u 80. minuti konačno odigrao dobru akciju. Loptu je u šesnaesterac ubacio Dario Rugašević, Ivan Čurjurić je vratio u sredinu, a Kunić je iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu drugi put na utakmici za 2:1.

U 86. pobjedu domaćih mogao je potvrditi Ivan Lendrić, ali je napadač Zrinjskog u situaciji jedan na jedan šutirao direktno u gostujućeg golmana.

Nakon pobjede Zrinjski se popeo na peto mjesto tabeli s 23 boda, tri manje od drugoplasiranog Željezničara. Sarajevo je na vrhu s 27 bodova i utakmicom manje.

Rezultati by SofaScore