Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željo počeo pripreme, na prvom treningu nekoliko novih imena

zeljo pripreme
FOTO: FK Željezničar

Iz opuzenskog Neretvanca stiže Allyson Honorio, dvadesetdvogodišnji špic, dok iz TOŠK-a stiže Faver Ramirez, također ofanzivac

Fudbaleri Željezničara danas su počeli sa pripremama, a na prozivci se našlo i nekoliko novih lica koji će se pokušati da se nametnu treneru Nerminu Bašiću.

Maid Demirović, desni bek Budućnosti iz Banovića je jedan od onih koji će se pokušati izboriti za ugovor na Grbavici. Tu je i doskorašnji fudbaler dobojske Sloge, Adonis Bilal. On ove sezone ima 12 nastupa u Premijer ligi za dobojski klub, a prije toga je igrao za Željezničar Sport Tim, prenosi Sport1.

Na prozivci je i ofanzivni bek, Ognjen Radović. Nekadašnji đak Olimpika i fudbaler Mladosti iz Doboja kod Kaknja u posljednjoj sezoni je nosio dres prvoligaša Republike Srpske, Famosa iz Vojkovića. Tu je i devetnaestogodišnji Arman Buzoku, nekadašnji omladinac Sarajeva, nakon kojeg je bio u ilidžanskom Igmanu, a posljednji klub su mu Brnjaci.

nermin basic
FOTO: FK Željezničar

Bivši fudbaler Zvijezde iz Gradačca, Andre Đođ, također je prisutan na probi. Radi se o hrvatskom veznjaku koji je igrao u crnogorskom Komu u posljednjoj sezoni. Prije toga je nastupao za Rudar iz Velenja, Novigrad, Slaven Belupo, te nekoliko njemačkih niželigaša.

Iz opuzenskog Neretvanca stiže Allyson Honorio, dvadesetdvogodišnji špic, dok iz TOŠK-a stiže Faver Ramirez, također ofanzivac.

zeljo pripreme
FOTO: FK Željezničar

Također, Nermin Bašić će probati i internacionalca iz Saudijske Arabije, Abdulmalika Al-Jabera, doskorašnjeg veznjaka zagrebačkog Dinama, koji je kao junior stigao u Zagreb i igrao za omladinski tim Modrih.