Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željo prekinuo crni niz, navijači Ivkovića “pomnožili s nulom”

ivkovic (1)
Tomislav Ivković / Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

Ivaković je prije utakkmice tražio da ne pjevaju pjesmu Dine Merlina “Zar je to sve što je ostalo…”, no tokom utakmice sa južne tribine zagrmila je ista pjesma

Željezničar je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede, od čega su tri u prvenstvu. Plavi su večeras na Grbavici savladali Radnik iz Bijeljine u 17. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (2:0).

Golove su postigli Juričić i Zdunić.

Nakon 0:0 na poluvremenu, Željo je poveo u 50. minutu golom Juričića. Nakon driblinga po desnoj strani Blažević je uposlio Juričića, a napadač Plavih pogodio za vodstvo domaćih.

Radnik je imao nekoliko kvalitetnih napada, ali bez završnice. Sarajevski tim uspio je do kraja utakmice postići još jedan pogodak. Zdunić je u prvoj minuti nadoknade, nakon asistencije Bekrića, pogodio za konačnih 2:0.

Navijači Željezničara “pomnožili su s nulom” trenera Plavih Tomislava Ivkovića. Ivaković je prije utakkmice tražio da ne pjevaju pjesmu Dine Merlina “Zar je to sve što je ostalo…”, no tokom utakmice sa južne tribine zagrmila je ista pjesma.

Nakon što je njegova ekipa savladala posljednjeplasiranu ekipu na tabeli, Ivković je “okrenuo” ploču.

“Meni je drago da oni pjevaju. Super. Pjevali su fenomenalno. Drago mi je da su pjevali u toku utakmice, a ne na kraju. To znači da smo zadovoljili”, istakao je trener Plavih.