Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo se izvukao u Liježu, 1:0 na Koševu vodi Plave u baraž

standard zeljeznicar111

Nogometaši Željezničara ostvarili su vrlo dobar rezultat u prvoj utakmici 3. pretkola Lige Evrope protiv Standarda iz Liježa.

Poraz od 1:2 mogao bi se nazvati i odličnim rezultatom s obzirom kako su Plavi stajali u prvom dijelu utakmice, kada je Standard poveo s 2:0 i imao nekoliko stopostotnih prilika.

Domaći su poveli u 16. minutu nakon autogola Kosorića.

A, već u 28. minutu bilo je 2:0. Nakon sjajne akcije zabio je Knockaert…

Osim dva postignuta gola Standardu je u tih prvih pola sata igre poništen i jedan gol zbog ofsajda.

No, ipak do kraja prvog dijela utakmice nije više bilo golova. Igrači Željezničara u prvom poluvremenu nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac prema golu Standarda.

Posjed lopte je također u prvom dijelu bio na strani domaćin (62 posto), čiji su igrači u prvom poluvremenu uputili 12 udaraca prema golu Antolovića. Tri su išla u okvir gola.

Admir Adžem: Sada znamo recept za Standard, samo hrabro

Uprkos činjenici da je Standard pokazao puno bolju igru, Plavi su se ipak uspjeli vratiti u igru u 64. minutu, kada je sjajno pogodio Đelmić.

Bio je to prvi udarac u okvir gola igrača Željezničara i odmah gol.

Imao je Željo stopostotnu priliku za izjednačenje u 85. minutu, no golman domaćih fantastično je intervenisao i spriječio da Beganović s pet metara glavom loptu pošalje u mrežu. Nekoliko sekundi kasnije, u stom napadu, Bajić je probao makazicama, ali opet je golman Thuram odlično intervenirao. Uzvrat se igra za sedam dana na stadionu Asim Ferhatović Hase.

STANDARD: Thuram, Milec, Scholz, Van Damme, Faty, Knovkaert, De Sart, Ench, Trebel, Badibanga i Santini. Na klupi domaćeg tima su ostali golman Hubert, El Messaoudi, Fiore, Andrade, Kasmi, De Sart i Yattara. Trener: Slavoljub Muslin.

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Memija, Mladenović, Bogdanović, Bajić, Blagojević, Hadžiahmetović, Damir Sadiković, Đelmić i Kokot. Rezerve su Kjoševski, Uzelac, Livaja, Diatta, Enis Sadiković, Stokić i Beganović. Trener: Milomir Odović.