Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripremna utakmica

Željo slavio u Čitluku, Akrapoviću nova glavobolja

zeljeznicar citluk
FOTO: FK Željezničar
Detalj sa utakmice u Čitluku

U 74. minuti, rezervista Haračić imao je dobru priliku, ali golman je odbranio njegov udarac

Odigrana je utakmica u Čitluku između Željezničara i Hrvaca, a Plavi su slavili rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu, sastav Željezničara izgledao je ovako: Muftić – Galić, Drina, Dubačkić – Ovčina, Radovac, Karić, Radinović – Boljević, Amoah – Krpić.

Prvu priliku imao je Šarić, čiji je udarac završio u korneru nakon izbijanja odbrane. Aleksandar Boljević također je imao pokušaj, ali golman je uspješno obranio.

Šef stručnog štaba Željezničara, Bruno Akrapović, suočio se s novim izazovom jer je Samir Radovac zbog ozljede napustio teren. Također novajlija Amer Hiroš je ušao umjesto njega.

U 56. minuti, Željezničar je poveo nakon sjajnog prodora Amoaha po desnoj strani, a Boljević je efikasno završio akciju postigavši gol za 1:0. U 68. minuti, novi gol za Plave – Radaković je šutirao, golman je odbio do Mekića, koji je precizno zatresao mrežu za rezultat 2:0.

U 74. minuti, rezervista Haračić imao je dobru priliku, ali golman je odbranio njegov udarac. Željezničar je značajno poboljšao svoju igru u drugom poluvremenu. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenajo.