Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo sutra u Bijeljini protiv Radnika, Petrović želio “nekog lakšeg”

slavko-petrovic

Nogometaši Željezničara u srijedu u Bijeljini gostuju ekipi Radnika, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovo će biti prva od tri međusobne utakmice ova dva kluba u deset dana, a druga od čak šest međusobnih koje će odigrati u tekućoj sezoni. Naime, Željezničar i Radnik sastat će se u posljednjem kolu prvog dijela sezone, a kako su oba kluba već osigurala plasman u Ligu za prvaka, do kraja Premijer lige sastat će se još dva puta.

U kup takmičenju oba kluba imaju ambicije da dođu do kraja. Radnik želi odbraniti titulu osvojenu prošle sezone, dok trener Željezničara Slavko Petrović također želi ponoviti prošlosezonski uspjeh kada je predvodio ekipu Radnika do naslova pobjednika najmasovnijeg takmičenja u zemlji te sarajevskom timu donijeti prvi trofej nakon sezone 2012./13.

Petrović je istaknuo da je u žrijebu svakako želio lakšeg protivnika, ali da je optimist i protiv svog bivšeg kluba.

– Htio sam nekog lakšeg protivnika, međutim, to je ‘volja’ žrijeba. Nismo dobili ni najjačeg ni najslabijeg protivnika. Oni se mogu eleminisati u dvije utakmice i to nam je cilj – kazao je Petrović.

U ovoj utakmici ne može računati na nekoliko igrača koji su u jesenjem dijelu prvenstva igrali u Kupu BiH za druge klubove. To su Adnan Bobić, Danijel Stojanović i Dino Hasanović. Pravo nastupa iz istog razloga nema ni Ivan Crnov, mada on zbog povrede u ovom periodu svakako nije u kombinacijama. Ostatak tima je na raspolaganju.

U Radniku su također optimisti uoči duela, a ističu da je utakmica u Bijeljini tek prvo poluvrijeme i da će polufinalist biti riješen tek na Grbavici.

– Prva utakmica ne rješava ništa. Strpljivo ćemo ući u utakmicu i dati svoj maksimum. Radnik brani taj trofej i tu činjenicu moramo poštovati – kazao je prvotimac Radnik Aleksandar Vasić.

Susret Radnik – Željezničar igra se u srijedu od 15 sati.