Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željo u Tuzli nastavio pobjednički niz, Velež u nastavku slomio otpor Krupe

zeljooo (1)

Od 19.00 sati odigrane su dvije utakmice Premijer lige BiH

Željezničar je u 4. kolu Premijer lige na Tušnju slavio protiv Slobode sa 0:2 i zadržao je maksimalan učinak.

Plavi su sjajno otvorili meč i poveli su već u 8. minuti. Štilić je sjajno ubacio sa desne strane, a Lendrić glavom pogodio za 0:1. Nakon toga probudila se i Sloboda, ali bez nekih većih šansi.

Veliku šansu Željo je propustio u 34. minuti. Šehić je ubacio sa lijeve strane, a Veselinović sa pet metara šutirao preko gola. Zatim je i pokušaj Štilića iz blizine izblokiran, te je ostalo 0:1.

Sloboda je u nastavak ušla nešto odlučnije, a najbolju šansu su imali u 60. minuti. Ristić je na petercu zamalo zakasnio na ubačaj Tomaševića.

Željo je zatim ponovo zagospodario terenom i bio je opasniji. Odličan udarac Sadikovića sa preko 20 metara prohujao je pored gola u 66. minuti, a sve dileme oko pobjednika riješene su u 73. minuti.

Maestralni Semir Štić je prekrasno prigrao rezervistu Mustafu Mujezinovića, a veznjak Plavih je svojim četvrtim ligaškim golom postavio konačnih 0:2.

Velež je u 4. kolu Premijer lige na stadionu Rođeni pobijedio Krupu sa 2:0.

Domaći tim je bio nešto bolji, ali teško je stvarao prilike u prvom dijelu.

Radovac je u 20. minuti šutirao sa 17 metara, golman Kolak vrhovima prstiju skrenuo je loptu pored stative. Najbolju priliku je propustio Mulić u 26. minuti kada je šutirao glavom zamalo pored gola.

Ni gosti nizu bili bezopasni i prijetili su preko Andrejića i Dujakovića, ali mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta.

U nastavku potpuna dominacija izabranika Feđe Dudića. Prilike su se redale, a najviše je prijetio Brandao. Konačno. u 72. minuti nakon jedne odbijene lopte Cvijanović je matirao sjajnog Kolaka za 1:0.

Velež je do kraja pogodio stativu preko Ovčine, a u sudijskoj nadoknadi Ovčina je postavio konačnih 2:0.