Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željo zakazao vanrednu presicu, predstaviće veliko pojačanje

nermin bašić
grbavica uoci francuske5

Za reprezentaciju BiH je debitovao 2016. godine, a od tada je odigrao 14 mečeva i postigao tri pogotka

Fudbalski klub Željezničar zakazao je vanrednu konferenciju za medije danas u 16 sati, na kojoj će kao novi igrač kluba biti predstavljen Armin Hodžić.

Biće to veliko pojačanje za ekipu Edisa Mulalića. Posebno u napadu s obzirom da se u klub ranije vratio i bivši kapiten Sulejman Krpić.

Hodžić je karijeru počeo Željezničaru, a već kao 17-godišnjaka uzeo ga je slavni Liverpool. Uslijedile su potom dvije posudbe u tim s Grbavice, a onda je 2014. kao slobodan igrač otišao u Dinamo. Nakon četiri godine prelazi u Fehervar u transferu vrijednom 1,5 milion eura.

Iz Mađarske je otišao na posudbu u Tursku, gdje je potpisao za Kašimpašu, a od augusta 2022. godine je bez kluba. Treba reći i to da je Hodžić i ranije najavljivao svoj povratak na Grbavicu putem društvenih mreža.

Hodžić je od 2012. do 2014. godine odigrao ukupno 56 mečeva za Željezničar, a postigao je 19 pogodaka i upisao dvije asistencije.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 2016. godine, a od tada je odigrao 14 mečeva i postigao tri pogotka. Njegova vrijednost na Transfermarktu je 250.000 eura.