Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

londonski tim

Želju navijača neće ispuniti: Vlasnici Arsenala ne planiraju prodati klub

ArsenalStadium1

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako “nemaju namjeru prodati klub.”

Vlasnici Arsenala poručili su kako ne namjeravaju prodati londonski klub, nakon kritike i poziva navijača da to učine zbog odluke da se pridruže kontroverznoj evropskoj Super ligi, prenosi Anadoly Agency (AA).

Arsenal je jedan od šest engleskih fudbalskih klubova koji je u nedjelju saopštio da je zajedno s 11 evropskih postigao dogovor o formiranju zatvorenog fudbalskog takmičenja, što je izazvalo val kritika navijača, igrača kao i britanske Vlade. Nisu izostale ni prijetnje sankcijama iz krovnih kuća evropskog ali i svjetskog fudbala.

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako “nemaju namjeru prodati klub.”

“Snage izvan kluba dovele su nas u vrlo težak položaj. Imamo iste planove za ljeto koje smo imali i prije nekoliko sedmica i još uvijek sam uzbuđen zbog njih”, izjavio je Kroenke.

“Tobdžije” su u utorak naveče obavijestile javnost da odustaju od učešća u Super ligi, nakon što su to učili i ostali klubovi iz Engleske.

UEFA je ekspresno reagovala i najavila sankcije za klubove Super lige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja. Većina klubova je saopćila da se povlači iz tog projekta.