NK ČElik

Zeničani se nadaju i drugom ovosezonskom trijumfu protiv Zrinjskog

100519_celik2

Vraćaju se i golman Bojan Pavlović te Dušan Hodžić i Sanjin Lelić, koji su, zbog sporazuma o posudbi iz sarajevskog kluba, propustili meč prošlog kola u Sarajevu

Nakon debakla na gostovanju kod lidera Sarajeva (0:5), nogometaši Čelika sutra u 31. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom Bilinom polju dočekuju aktuelnog prvaka Zrinjski, kojeg su u prvom dijelu na svom terenu porazili s 1:0. U uzvratu Pod Bijelim brijegom Zeničani su poraženi s visokih 0:3.

– Očekuje nas teška utakmica, ali odgovornom, čvrstom i borbenom igrom nastojat ćemo osujetiti sve njihove dobre strane te pokušati izaći kao pobjednici – kazao je pomoćni trener Asim Hrnjić, koji je dodao kako njihovi gosti imaju i dobar tim i pojedince.

Hrnjić, koji je umjesto šefa struke Cihata Arslana danas na pres-konferenciji odgovarao na pitanja novinara, istakao je kako neće igrati Marin Jurina, koji ima tri žuta kartona, te povrijeđeni Luka Miletić i Haruna Vardo, dok im se vraća oporavljeni Pascual Okoli.

Vraćaju se i golman Bojan Pavlović te Dušan Hodžić i Sanjin Lelić, koji su, zbog sporazuma o posudbi iz sarajevskog kluba, propustili meč prošlog kola u Sarajevu.

– Nastojat ćemo što bolje odigrati i pred našim navijačima, pokušati doći do tri boda. Da ih pokušamo obradovati. Svaki respekt Zrinjskom, ali zna se da smo mi dobra ekipa na svom terenu – istakao je Ševko Okić, koji je napomenuo kako su, možda, i bolje odigrali na gostovanju kod Zrinjskog, ali su uprkos tome bili visoko poraženi.

Okić je napomenuo kako su osigurali opstanak te da mogu sutra potpuno rasterećeno igrati protiv Zrinjskog te se pred svojim navijačima pokazati u najboljem svjetlu.