Fudbal

Kasne pripreme

Zenički Čelik definitivno sutra putuje u Antaliju

20/01/2020

Vedran Vrhovac i Ante Blažević nisu bili na prozivci, ali su kasnije došli u Ljubuški pa su i oni na spisku putnika za Antaliju

Nogometaši Čelika sutra će u 16.05 sa Sarajevskog aerodroma otputovati na drugu pripremnu fazu u Antaliju, izjavio je Feni sportski direktor tog kluba Edin Prljača.

Zeničani su prvi dio priprema obavili u Ljubuškom, u kojem su proveli devet dana te se vratili u petak, a u Antaliju su trebali otputovati već danas. Međutim, odlazak je prolongiran.

– Samo ćemo kasniti jedan dan. Kako smo već sutra trebali igrati i prvu utakmicu, protiv ukrajinske Zorye, tu smo utakmicu pomjerili za drugi termin. Ukupno ćemo odigrati pet kontrolnih utakmica – najavljuje Prljača.

Na pripreme putuje ukupno 25 igrača, ali niko od igrača koji se nisu odazvali na prozivku te koji nisu bili u Ljubuškom, s ekipom neće putovati ni u Antaliju. To su Haris Dilaver, Anel Dedić, Ševko Okić, Nermin Jamak, Luka Miletić, Tarik Isić, Ljubiša Pecelj, Stipe Brekalo i Petar Raguž, koji su suspendirani, mada su i oni uložili tužbu nadležnim tijelima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, od kojih traže raskid ugovora zbog finansijskih dugovanja kluba kao i neuplaćenih doprinosa.

Vedran Vrhovac i Ante Blažević nisu bili na prozivci, ali su kasnije došli u Ljubuški pa su i oni na spisku putnika za Antaliju. Blaževića je ove zime želio angažirati sarajevski Željezničar, ali ima važeći ugovor sa Čelikom te je odlučio ostati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.