Fudbal

Derbi premiershipa

Žestoka svađa Guardiole i Aguera, novinari otkrili razlog (VIDEO)

17/08/2019

Nije poznato oko čega su se tačno sukobili, ali engleski novinari smatraju da je Guardiola zamjerio Agueru slabije reakcije pri izjednačujućem golu Erika Lamele u 56. minuti

U fantastičnoj utakmici Manchester Cityja i Tottenhama (2:2) na Etihadu u drugom kolu Premiershipa došlo je do velikog okršaja Pepa Guardiole i Argentinca Sergija Kuna Aguera.

Španski menadžer izvadio je svog strijelca drugog gola u 66. minuti nakon čega su se žestoko porječkali. Imali su jedan drugome očito što reći, a kad je Aguero okrenuo leđa i krenuo sjesti na klupu, Pep je nastavio nešto komentirati.

Na kraju utakmice su se izgrlili i pozdravili.

Nije poznato oko čega su se tačno sukobili, ali engleski novinari smatraju da je Guardiola zamjerio Agueru slabije reakcije pri izjednačujućem golu Erika Lamele u 56. minuti.

City je poveo u 20. minuti golom Sterlinga, goste je vratio u igru Lamela tri minute kasnije. Aguero je u 35. poslije sjajne akcije pogodio za novo vodstvo, da bi isto anulirao Lucas u 56. minuti, nekoliko sekundi nakon što je ušao s klupe.

Pobjedu u dramatičnoj utakmici Guardiolinoj ekipi zamalo je donio Gabriel Jesus, no VAR je poništio gol zbog igranja rukom Aymerica Laportea.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.