Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Divljanje huligana

Žestoke kazne za klub nakon stravičnih scena u Meksiku, morat će promijeniti i grad

queretaro-atlas_1 (1)

Cijeli upravni odbor na čelu s Manuelom Velardeom i Gabrielom Solaresom je izbačen iz meksičkog nogometa

Queretaro i Atlas trebali su u nedjelju odigrati utakmicu meksičkog prvenstva. Umjesto utakmice viđene su stravične scene. Huligani koji prate oba kluba brutalno su se tukli po tribinama stadiona, tunelima, svlačionicama, u kanalu koji dijele tribine od travnjaka te na terenu.

Snimke su prikazale nevjerovatnu okrutnost koju tom prilikom iskazuju meksički huligani. Roditelji koji su s djecom došli na utakmicu morali su s njih skidati dresove kako ih protivnički napadači ne bi napali. Sada su stigle kazne domaćinu, nečuvene u svijetu nogometa.

Queretaro se i dalje smije natjecati u prvenstvu, no uz brojne promjene. Cijeli upravni odbor na čelu s Manuelom Velardeom i Gabrielom Solaresom je izbačen iz meksičkog nogometa. Klubu je dat rok od godinu da pronađe novog vlasnika, a morat će promijeniti i grad u kojem će igrati.

To ne smije biti Queretaru. Klub mora platiti kaznu od 1.5 miliona pesosa (120.000 eura). Navijači koji su izazvali nerede neće moći na domaće utakmice sljedeće tri godine, a na gostovanja im je zabranjeno ići sljedećih šest mjeseci. Navijači Atlasa također neće smjeti na gostovanja sljedećih pola godine.