Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Reala

Zidane: Bale nikada nije govorio o odlasku iz Reala

zidane bale

Posljednja u nizu informacija koja ukazuje da Bale želi napustiti Real, te da je otputovao u London, kako bi sa svojim zastupnikom pronašao rješenje za nastavak karijere

Zinedine Zidane, trener Real Madrida demantovao je medijske navode, koji traju već mjesecima, da Gareth Bale želi napustiti “kraljevski klub“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ljetos su ga mediji već preselili u kineski Jiangsu Suning, ali je dogovor navodno propao zbog visine obeštećenja koju je zahtijevao Real. Naravno, Bale je ostao i ove sezone odigrao sedam utakmica za Madriđane.

“Ako može da trenira, Bale trenira. Ako može da igra, onda igra. U stvari, igrao je puno utakmica i nikada nije govorio o odlasku iz Reala. Bale je igrač koji ulaže mnogo truda i dobro trenira. Važan je za ovu ekipu i klub. Mnogo se priča i puno se toga kaže. Kada bude spreman 100 posto vidjećemo. U svakom slučaju usredotočen je na to da dobro igra za tim“, istakao je Zidane uoči večerašnje domaće utakmice španske La Lige protiv “fenjeraša“ Leganesa.

Posljednja u nizu informacija koja ukazuje da Bale želi napustiti Real, te da je otputovao u London, kako bi sa svojim zastupnikom pronašao rješenje za nastavak karijere.

“Bale je u London otišao zbog privatnih razloga i uz dozvolu kluba. Razgovarao je sa klubom, jer ima pravo na privatne obaveze. To je vrlo jednostavno. Zamolio je klub za dozvolu i dobio ju je. Ostao je ljetos i tako je bolje za sve. On je ovdje i sretan je zbog toga“, zaključio je trener jednog od najvećih svjetskih kubova.

Bale je u Real stigao 2013. godine iz Tottenhama za tadašnji svjetski rekord u transferima. Naime, klub iz Madrida platio je oko 100 miliona eura. Od tada za “kraljevski klub“ je odigrao 238 takmičarskih utakmica i postigao 104 gola. Za reprezentaciju Velsa sjajni 30-godišnji krilni napadač upisao je 81 nastup uz 33 pogotka.